avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Intrebare referitoare la transfer abonati de la o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Intrebare referitoare la transfer abonati de la o firma la alta

Buna ziua,
De curand am aflat ca societatea la care eram abonat pentru servicii de televiziune si internet a vandut infrastructura din oras catre o alta societate, iar acum sunt abonatul acelei societati.
Este legal acest lucru fara o instintare prealabila a abonatiilor si fara intocmirea de noi contracte de servicii cu noua societate?
Iar prima societate are dreptul de a inceta furnizarea serviciilor unilateral fara instintare? In conditiile in care eu am respectat contractul si am fost la zii cu achitarea abonamentului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 10:46, 2 Aprilie 2014
Trebuie sa cititi contractul pe care l-ati semnat cu firma pentru servicii de televiziune. Presupunand in contract exista stipulat dreptul acesteia de a ceda contractul fara instiintarea prealabila a abonatilor, atunci pot face acest fapt.
Daca v-ati respectat obligatiile firma nu poate rezilia contractul. Daca au facut acest lucru, ii puteti actiona in judecata si sa le cereti respectarea obligatiilor contractuale, precum si daune.
Totusi, trebuie sa puneti la dispozitie contractul pentru o opinie completa si corecta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract manuela-p manuela-p buna ziua-am doua contracte cu o firma. primul contract a fost semnat la data de:13-12-2007,contract pentru furnizarea serviciului de internet,abonamentul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Legalitate abonament telefon pe 2 ani alina_25 alina_25 Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o ... (vezi toată discuția)