avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pls help. multumesc anticipat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pls help. multumesc anticipat

Va rog, sunt disperata, ajutati ma. speta e urmatoarea: un srl infiintat in iulie 2007 ( apare p recom si pe site mf ca activ), 2 asociati, unul dintre ei e administrator, NU am depus nicio declaratie la administratie si vreau sa scap de ea. De asemenea as dori daca se poate si o estimare a costurilor si daca tre sa platesc ceva cf noilor reglementari privind impozitul forfetar.....
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:04, 29 Aprilie 2009
Faceti hotarare AGA de dizolvare si o depuneti la Registrul Comertului. Va coste 300 lei depunerea. Ulterior firma va intra in lichidare. Daca nu aveti active si/sau datorii se va rezolva imediat.
Multumesc. avand in vedere ca nu am depus nicio decl la fisc, mai intai tebuie sa merg acolo sa achit datoriile, nu?
si voi plati si imp forfetar aferent?
Pt. nedepunerea declaratilor puteti fi sanctionat de catre Finante.
Impozit forfetar nu se aplica doar daca in anul 2008 ati fost suspendata temporar, suspendare inregistrata la Registru.
Se pare ca nu ati avut intrerupere temporara de activitate asa ca veti avea obligatia de plata a impozitului forfetar , doar daca nu inregistrati hotararea AGA de diziolvare la Registru pana la 1 mai 2009.
deci noi suntem 2 asociati, unul e desmnat administrator. daca el se duce maine cel tarziu la Registru si depune hot aga de dizolvare e posibil sa nu mai platim forfetarul?
puteti sa mi furnizati un exemplu de o astfel de hotarare aga?
va multumesc anticipat....
Chiar daca o sa platiti forfetarul, o sa-l platiti numai aferent perioadei de la 1 mai pana la desfiintare si nu pentru tot anul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)