Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari e o problema

Presedintele asociatiei de proprietari doar ar sta sa ia banii in rest sa nu faca nimic din ce avem nevoie. Ca exemplu nu imi da voie sa ma abonez la o firma de cablu, nu imi da access in subsol unde am loc de boxa, face astfel incat usa de la intrarea blocului sa stea intepenita desi am reparat'o de vreo 2 ori si i'am explicat ca eu ca proprietar vreau ca usa sa fie cat mai usor de folosit.
Am mai avut nevoie de o adresa la compania de apa care si'a tras cam prost conductele chiar prin boxa mea, macar sa vedem ce raspuns am, dar presedintele s'a impotrivit.
Dezinsectie cand am cerut si era nevoie nu.
Am avut o problema cu o conducta sparta de apa in tavanul baie, ani la rand dupa ce m'am mutat pana am descoperit eu de unde ca presedintele cand ii aratam cum picura spunea ca e ceva normal, nu facem nimic pentru atata lucru si nu mai raspundea la apeluri, se pitea etc.
Asfalt pe poteca din fata blocului nu, asa ca am cerut eu la primarie ca persoana fizica si evident nu s'a sinchisit pentru mine primaria, cine sunt eu sa contez.

Pentru toate aceste lucruri de bun simt cat si pentru altele mai complexe legea nu'mi permite sa trec peste lenea presedintelui de asociatie?

Avem platit fondul de rulment si celelalte taxe nu avem probleme de genul.
De ales se autoaleg de fiecare data prin babele speriate ca altfel le'ar creste intretinerea si mai mult ca acum si presupun ca si prin alti acoliti ai lui.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:14, 4 Aprilie 2014
din pacate pentru schimbarea lui aveti nevoie de majoritate......de ce nu incercati sa lamuriti si ceilalti locatari de schimbare cu argumentele de aici.....
Faceti o cerere in dublu exemplar catre Asociatie si cereti numar de inregistrare, reclamand toate situatiile.
In 7 zile Presedintele trebuie sa va dea un raspuns scris.
Functie de acesta vedeti ce faceti mai departe.
Puteti sa faceti si o reclamatie la Primaria de care apartineti, sesizand toate problemele suportate, la Biroul pentru Asociatiile de Proprietari, eventual si la ONPC, deoarece Presedintele si Administratorul pot raspunde in solidar pentru orice fel de daune provocate colocatarilor din condominiu, etc. ...
Succes !

Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
1-Nu va suparati.multe pretentii ,unele sunt de competenta presedintelui,altele nu
2-Daca apreciati ca presedintele de asociatie nu isi face treaba dupa cum s-ia asumat responsabilitatea la numirea in functie,aveti dreptul sa sesizati toate aceste neregului,eventual sa convocati adunare generala in care sa supuneti discutiei problemele cu care va confruntati si cum se achita de obligatii presedintele de asociatie si daca cei prezenti apreciaza ca activitatea acestuia este nesatisfacatoare pot sa dispuna numirea altui proprietar care sa se achite in limitele de competenta si cele legal prevazute de responsabilitatea functiei de prrsedinte de asociatie de proprietari
3-Problema cu firma de cablu -daca este firma noua care nu are instalata instalatie in condominiu implica executarea de noi orificii,pozarea de noi cabluri....
3-Boxa o detineti in calitate de proprietar sau este spatiu folosit la mica intelegere ?
Teoretic daca presedintele de asociatie a dat acordul realizarii de boxe,ar trebui sa permita accesul neconditionat al utilizatorilor acestora
Accesul in subsolul tehnic trebuie atent selectat,avand in vedere existenta de eventuale boxe=interes persoane rau intentionate,sau numai pentru asigurarea securitatii instalatiilor parte comuna
4-
Asfalt pe poteca din fata blocului nu,

Este temeinic si legal raspunsul presedintelui de asociatie, deoarece spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun apartin domeniului public
5-Daca apreciati ca actualul presedinte nu se achita la timp de cererile dv si nu respecta obligatiile asumate,aveti dreptul sa va depuneti candidatura la ocuparea acestei responsabilitati-care nu este atat de usoara cum pare,implica efort timp si multa toleranta pentru solutionarea tuturor problemelor curente ale functiei de presedinte de asociatie de proprietari
Nu sunt presedinte de asociatie de proprietari deci sa nu se interpreteze ca tin partea acestora
Fiecare asociatie isi numeste in functia de presedinte,persoanele care se evidentiaza prin interes,profesionalism sa se implice in bunul mers al asociatiei de proprietari
Nu va hazardati sa sustineti ca toti presedintii alearga sa fie mandatati in aceasta responsabilitate numai datorita indemnizatiei-sunt multi presedinti de asociatie care isi exercita responsabilitatea benevol,suplimentar obligatiilor profesionale si personale curente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comune (boxe subsol) lv01011970 lv01011970 Nu reusesc sa ma inteleg cu un vecin caruia i-am solicitat sa elibereze doua boxe (el ocupa trei boxe). Deoarece nu reusesc sa ma inteleg cu el, i-am spus ca ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic tranformat in boxe irina maria baros irina maria baros buna ziua, in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic plin de gandaci... dianamonica dianamonica Buna seara, Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in ... (vezi toată discuția)