avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata, vechime din strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata, vechime din strainatate

Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mamei mele. A depus actele in tara pentru pensia anticipata si i s-a spus ca mai are nevoie de 4 luni ca sa aibe indeplinite conditiile. Ea a lucrat 9 ani in Portugalia si i s-a spus ca se poate sa solicite vechimea de acolo. Actele au fost trimise de Casa Judeteana De Pensii din data de 3 octombrie 2013 si pana acum nu au/am primit niciun raspuns. Imi puteti spoune, va rog, exista un termen maxim pana cand se primeste raspuns in astfel de situatie? sau cum se intampla de obicei? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:47, 5 Aprilie 2014
1. Trebuia ca mama dvs. sa ceara aceasta vechime in munca din Portugalia imediat ce a terminat munca acolo.

2. Acum nu are ce face decat sa astepte sa vina hartiile din Portugalia.

3. - La data cand indeplineste conditiile cerute de legile din Portugalia poate solicita pensie si din aceasta tara.
- In legatura cu aceasta poate solicita informatii de la Casa de Pensii, biroul Relatii internationale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspuns.
1. a venit cu tot ce era nevoie de acolo, inclusiv vechimea, insa cei de aici nu au luat in considerare actele depuse de ea
2. tocmai asta intrebam, daca stiti sa existe un termen obligatoriu de raspuns
3. a intrebat si i s-a spus ca ei nu cunosc legile din alte tari....
Sunteti sigura ca cei de la casa de pensii au trimis actele? V-au aratat borderoul de trimitere si AR ( actele se trimit cu confirmare de primire la casa din Portugalia). Daca nu vreti sa asteptati confirmarea vechimii de acolo, atunci puteti face un contract de asigurare cu casa de pensii ( 252 lei / luna) pe perioada care va lipseste si apoi depuneti din nou dosar de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in strainatate AdiFlorea AdiFlorea Buna ziua! Tatal meu are varsta de 62 de ani, si o vechime in munca de 34 ani in Romania si 5 ani in Grecia. De 2 ani face drumuri la Casa de pensii Suceava ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare maria dinca maria dinca Buna seara. Am fost astazi la Casa de Pensii sa imi iau o adeverinta privind stagiu de cotizare pentru informarea mea si am avut surpriza sa descopar ca imi ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare barbat - varsta 54 ani, stagiul realizat 35 ani, 14,5 ani gr i henessy henessy In primul rand buna ziua cititorilor. In trebarea pe care o am este referitoare la varsta de pensionare a tatalui meu, care de cateva luni tot incearca sa ... (vezi toată discuția)