avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata

Buna ziua!
Am 52 de ani si o vechime in munca de aproximativ 27 de ani.
As putea cere pensionarea anticipata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 7 Aprilie 2014
Conditii pentru barbat:
Varsta 60 de ani.
Stagiu 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
1. Pentru a beneficia de pensie anticipata (fara diminuare), la 60 de ani, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare (vechime in munca) de cel putin 43 de ani.

2. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la 60 de ani trebuie sa aveti un stagiu de cotizare intre 35 si 43 de ani.

3. Dvs. aveti un stagiu de cotizare de numai 27 de ani ceea ce va permite pensionarea pentru limita de varsta la 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Pentru pensionare inainte de 65 de ani EugenPurdea EugenPurdea Buna,vreau sa stiu daca ma pot pensiona mai repede de 65 de ani? (vezi toată discuția)