avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate OUG 28/1999
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate OUG 28/1999

buna ziua.

Daca unei societati comerciale i s-a suspendat activitatea in temeiul art. 14 din OUG 28/1999, care sunt efectele acestei suspendari si care sunt temeiurile legale pentru aceste efecte? Societatea mai poate desfasura alte activitati in afara de obiectul principal de activitate, daca spre exemplu, are si obiecte secundare de activitate?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:52, 10 Aprilie 2014
Art. 14 din OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale prevede urmatoarele:
(1) Neîndeplinirea obligaţiei operatorilor economici prevăzuţi la art. 1 de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale la termenele prevăzute la art. 6 atrage şi suspendarea activităţii unităţii până la momentul înlăturării cauzelor care au generat aceasta.
(2) Nerespectarea de către operatorii economici a prevederilor art. 10 lit. b), referitoare la neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, emiterea de bonuri cu o valoare inferioară celei reale şi nereintroducerea datelor înscrise pe rola-jurnal privind tranzacţiile efectuate de la ultima închidere zilnică până în momentul ştergerii memoriei operative, atrage şi suspendarea activităţii unităţii pe o perioadă de 3 luni.

Societatea poate desfasura alte activitati autorizate din obiectul sau de activitate, dar acestea sa nu aiba legatura cu activitatile pentru care a fost acordata si sanctiunea suspendarii activitatii unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat prodica prodica Buna ziua, intentionez sa deschid o agentie de publicitate, fara program cu publicul, o sa lucrez doar cu firme, si in cazul asta imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)
Bon fiscal vasi49 vasi49 Care este valoarea amenzii in cazul neeliberarii bonului fiscal??? Unde gasesc noile modificari in urma desfiintarii garzi financiare?? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Control garda ppscaurel ppscaurel buna ziua.am o problema.poate ma puteti ajuta dumneavoastra.detin un magazin alimentar mic sau chiar foarte modest,iar acum cateva zile am avut control de la ... (vezi toată discuția)