avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere numere provizorii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere numere provizorii

buna ziua.

Am obtinut primul rand de numere rosii care expira pe data de 12 (sambata) si as dori sa stiu 2 lucruri:
1. Pot scoate al doilea rand de nr rosii cu o zi mai devreme renuntand astfel la 1 zi de valabilitate a celor care expira sambata sau trebuie sa astept pana luni?

2. Pentru obtinerea celui de al doilea rand de numere exte obligatoriu sa iau masina in evidenta la taxe si impozite? intreb deoarece nu vad rostul pentru luarea in evidenta deoarece in caz ca nu o inmatriculez cum o voi scoate de la taxe si impozite? am mai avut aceasta problema si nu am gasit inca solutie ....
Cel mai recent răspuns: fify1 , utilizator 12:23, 9 Aprilie 2014
Răspunsul la intrebările dumneavoastră sunt:
1 Da.
2 Nu. Cu precizarea că luarea în evidență devine obligatorie într-un termen stabilit. Neluarea în evidență constituie contravenție. Scoaterea din evidență presupune radierea din punct de vedere fiscal operaține ce se poate face și în cazul unui auto care nu este îmatriculat definitiv în românia.
si eu ce pot face pentru ca politia din targoviste, dambovita ma obliga sa o iau in evidenta si imi cere si certificat fiscal de la vanzator (cel care a adus-o in romania si a scos primul set de nr rosii in bucuresti de fata cu mine) in conditiile in care cei din bucuresti nu dau acest certificat decat cu copie de pe carte de la rar iar eu nu am facut rar-ul... asta ar insemna sa o inmatriculez inainte de cele 90 zile.

care este legea unde pot vedea ca pot scoate aceste nr mai devreme cu 1 zi si actele necesare

pot sa ajung cumva sa le dau cu legea in nas??? sau in romania trebuie sa fac ce spun ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal, pot solicita emiterea unor numere rosii noi? marixmx marixmx am cumparat o masina de la o pers. din oradea ,masina fiind adusa din belgia pe o firma din romania,firma a vandut-o unei pers fizice,iar pers respectiva ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism ovidiuracing ovidiuracing buna seara,am achizitionat o masina care a fost adusa in tara acum 5 ani,are carte de romania,a avut mai multi cumparatori,iar ultimul rand de numere rosii a ... (vezi toată discuția)
Buna ,am cumparat un autoturism care a fost adus din olanda . ... Aflorii Aflorii Buna ,am cumparat un autoturism care a fost adus din Olanda . Aitoturismul are nr rosu obtinut de persoana care la cumparat din Olanda. Am act de vanzare ... (vezi toată discuția)