avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua,
Stau cu chirie (fara a declara) si as dori sa inchei un contract de comodat cu proprietarul, pentru a beneficia iarna viitoare de ajutorul de incalzire-anul acesta am intrunit conditiile financiare, dar n-am avut ctr de comodat cu proprietarul. Intrebarea mea este daca il pot incheia si sub semnatura privata, fara a mai merge la notariat (e un cost suplimentar pt mine). Si daca da, ce model imi recomandati.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: roberta1 , utilizator 12:44, 10 Aprilie 2014
CONTRACT DE COMODAT



I. PÃRŢILE CONTRACTANTE

Subsemnatul ______________________________________________ domiciliat în Bucureşti, ________________________________________________________________ identificat cu B.I. seria _____ nr. __________ , eliberat de ___________ ___________ la data de __________, în calitate de COMODANT, şi

Subsemnatul_______________________________________________domiciliat în Bucureşti, ________________________________________________________________ identificat cu B.I. seria _____ nr. __________ , eliberat de ___________ ___________ la data de __________, în calitate de COMODATAR,

am convenit încheierea prezentului contract de comodat (in continuare „Contractul”) cu respectarea următoarelor clauze :

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

Art.1. Obiectul contractului este obţinerea folosinţei apartamentului în suprafaţă de ............... m.p. situat în Bucureşti , ___________________________________.

Art.2. Predarea-primirea obiectului comodatului va fi consemnată în procesul verbal de predare-primire care se încheie până la data de ______________ şi constituie anexa nr. 1 la prezentul contract şI parte integrantă din acesta (în procesul verbal de predare -primire se va menţiona gradul de uzură al bunului fix şI stadiul în care se predă).

III. DURATA CONTRACTULUI

Art.3. Durata contractului este de ______________ cu începere de la data de __________ până la data de ____________.

IV. OBLIGAŢIILE COMODATARULUI

Art.4. Comodatarul se obligă:
a) să se îngrijească de conservarea lucrului împrumutat ca un bun proprietar şi chiar mai bine decât de lucrurile sale, pe care este obligat să le sacrifice la nevoie în vederea conservării lucrului împrumutat, întrucât contractul este încheiat în interesul său;
b) să întrebuinţeze lucrul numai la destinaţia determinată prin natura lui sub sancţiunea plăţii de daune interese;
c) să suporte riscul pieirii fortuite a bunului, cu excepţia întrebuinţării normale şi fără culpă din partea sa;
d) să suporte cheltuielile necesare folosinţei lucrului, neavând dreptul să ceară restituirea lor deoarece acestea sunt accesoriu al folosinţei;
e) să nu încredinţeze lucrul cu orice titlu unei terţe persoane;
f) să restituie la scadenţă lucrul împrumutat în natura sa specifică.


V. RÃSPUNDEREA COMODATARULUI

Art. 5. Comodatarul răspunde pentru deteriorarea sau pieirea în tot sau în parte a lucrului, dacă nu dovedeşte că deteriorarea sau pieirea s-a produs fortuit sau că deteriorarea este consecinţa folosirii potrivit destinaţiei şi fără culpă din partea sa.


VI. STINGEREA EFECTELOR COMODATULUI

Art.6. Raporturile contractuale încetează prin restituirea lucrului în stare coerespunzătoare la termenul prevăzut în contract.
În cazul nerespectării obligaţiilor de către comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului conform regulilor generale.
În caz de moarte a uneia dintre părţi obligaţiile trec asupra succesorilor în drepturi potrivit regulilor generale.
Moştenitorii comodatarului sunt obligaţi să restituie imediat bunul, chiar dacă termenul prevăzut în contract nu a ajuns la scadenţă.

VII. LITIGII

Art.7. Litigiile de orice fel decurgând din executarea prezentului contract de comodat, se vor soluţiona pe cale amiabilă.


incheiat azi.................in doua exemplare originale , cate unul pentru fiecare parte


semnaturile partilor si numele in clar


si da se incheie sub semnatura privata fara notar.
Va multumesc foarte mult, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent comodat!!! adibarbu27 adibarbu27 buna ziua ma poate ajuta cineva cu un model contract de comodat locuinta ptr sediu social firma? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract de comodat - model romyca26 romyca26 Neata , Am si eu nevoie de un Contract de Comodat tip daca aveti... multumesc (vezi toată discuția)
Contract de comodat radubr radubr Doresc un model de contract de comodat pentru o camera-necesara ca sediu unui pfa- din apartamentul pe care detin impreuna cu sotia. Multumesc. (vezi toată discuția)