avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii proprietari

Pe scara din blocul unde locuiesc sunt 5 apartamente goale(persoane cu alt domiciliu, plecati in strainatate sau decedati).De curand sau facut niste lucrari de reparatii la instalatia electrica de pe scara. Cheltuielile au fost repartizate doar la celelalte 15 apartamente locuite.Administratorul nostru trece la cele 5 apartamente nelocuite cheltuieli totale="0"(spune ca nu are cum sa recupereze de la aceste apartamente cheltuielile).As vrea sa stiu daca este corect sa suportam doar cei care locuiesc apartamentele, cheltuielile de reparatie sau de intretinere pe scara, salariul administratorului sau alte cheltuieli comune.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:07, 10 Aprilie 2014
am inteles ca pe scara dar in favoarea tuturor?
Cheltuielile efectuate in legatura cu intretinerea spatiilor comune se impart intre coproprietari proportional cu suprafata locativa a fiecaruia.
Da, in favoarea tuturor apartamentelor.Sa schimbat iluminatul traditional cu unul nou, comanda prin senzori de miscare(pe toata scara)
ca opinie..contestati lista in termenul legal
Intretinerea si reparatia la parti comune din imobil,respectiv constructii si instalatii se repartizeaza tuturor proprietarilor apartamentelor functie de cota indiviza
Chiar daca nu locuiesc efectiv in apartament proprietarii au obligatia sa achite c/v reparatii parti comune
In cazul apartamentelor cu proprietari decedati se ridica problema recuperarii debitelor acumulate,
pentru care asociatia de proprietari prin reprezentant legal are dreptul sa dispuna aplicarea disp art 50,51 din L nr 230/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu cota-parte indiviza ellababy ellababy Stau intr-un bloc de 3 etaje,constructie noua,unde fiecare apartament are apometre si centrala termica. De curand vor sa inlocuiasca toata instalatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt un locatar de la un bloc de locuinte cu 20 apart. ... proprietar10 proprietar10 Buna ziua ! Sunt un locatar de la un bloc de locuinte cu 20 apart. A fost executata o lucrare de curatare/decolmatare coloana canalizare bucatarii, coloana ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)