avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie

Am fost sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta si lipsa talonului masinii.
Astfel, am primit avertisment pentru lipsa talonului si amenda + puncte de penalizare pentru nepurtarea centurii.

As dori sa contest provesul-verbal, pentru urmatoarele motive:
- CNP-ul meu este gresit (lipseste o cifra)
- art. cu privire la sanctionarea faptei, in cazul nepurtarii centurii de siguranta este gresit. Agentul a trecut art. 99 al.2 din OUG 195/2002
- art. cu privire la lipsa talonului, trecut in PV este 147 pct. 1. din OUG 195/2002. Nu am gasit sa existe acest articol.
- nu a completat Judecatoria la care se poate depune contestatia.

In cazul in care motivele de mai sus sunt nefondate, as dori sa cer si inlocuirea scanctiunii de amenda, cu avertisment (pentru nepurtarea centurii).

As dori sa stiu cum pot formula aceasta cerere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: UltraAllInclusive , utilizator 13:35, 11 Aprilie 2014
Aspectele indicate pot conduce cu succes la anularea p-v. Formulati o plangere impotriva procesului verbal de contraventie la judecatorie in 15 zile de la primirea lui, invocati in plangere cele aratate in mesaj si anexati p-v in original. Daca nu va descurcati luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie solutie lucianalex lucianalex Buna Ziua ! Am facut mai demult o contestatie impotriva unui PV pentru depasirea vitezei regulamentare si nepurtarea centurii de siguranta ! Azi am vazut pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - admite in parte cererea Valentina3105 Valentina3105 Buna, Ajutati-ma, va rog, sa inteleg urmatoarea decizie: Tip solutie: Admite in parte plângerea Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea ... (vezi toată discuția)