avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Mesaje de la tribuna Parlamentului
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Mesaje de la tribuna Parlamentului

Ioan Munteanu a spus cel mai cutrămurător adevăr de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace: „Neam de neamul nostru n-a cunoscut vreodată atâta violenţă, dezmăţ și nesupunere !”
Milioane de români sînt măcinaţi de aceleaşi probleme care, parcă, nu le vede nimeni dintre cei ajunşi în Parlament, sa-i reprezinte.
Putem fi uimiţi de declaraţia politică făcută de la tribuna Parlamentului României, de catre deputatul Ioan Munteanu (colegiul 5 Neamţ), în care ni se vorbeşte şi implicit, se recunosc cele mai mari tare care apasă pe acest popor.
Înainte de a citi acest document care ar trebui să facă înconjurul Europei pentru radiografia completă a societăţii româneşti, trebuie să mai spunem că deputatul Ioan Munteanu este singurul din Neamţ care, fiind la putere cînd s-a votat tăierea pensiilor, a refuzat să dea acest vot. A fost exclus din PDL şi pentru verticalitatea sa, oamenii i-au dat buline albe şi l-au ales din nou. Ne-a surprins cu această declaraţie politică, unică pentru peisajul post-decembrist românesc.
„E din ce în ce mai clar că nimic nu mai e ca altădată. S-a schimbat vremea, dar s-au schimbat și vremurile. S-a cam terminat cu cei șapte ani de acasă, cu respectul faţă de profesori sau faţă de persoanele în vârstă. O nestăvilită bășcălie a luat locul bunului simţ și a comportamentului civilizat. Lumea s-a întors pe dos, copiii își bat ori își ucid părinţii, tineri netrebnici violează, apoi ucid cu bestialitate bătrâne neputincioase, nu mai există onoare, cinste, muncă, generozitate, nimic din ceea ce înseamnă valori morale și spirituale strămoșești.
Unde au dispărut cuminţenia românului și frica de mânia lui Dumnezeu ? Neam de neamul nostru n-a cunoscut vreodată atâta violenţă, dezmăţ și nesupunere ca la acest început de mileniu. Sau, după cum spunea Alexandru Vlahuţă într-o poezie de o surprinzătoare actualitate, publicată, însă, în 1881: „vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns !”
Îngrijorător este faptul că suntem conduși și de oameni de proastă calitate, de analfabeţi (cu sau fără diplomă), de parveniţi și de mojici. Incultura, prostia și obrăznicia au devenit criterii și atuuri de promovare. Grav e că aproape toţi acești indivizi, considerând că li se cuvin posturile și că pot lua orice hotărâre, trag după dânșii oameni de aceeași calitate îndoielnică. Așa se explică paradoxul din multe instituţii bugetare în care mediocrii și submediocrii ajung să facă legea și să reprezinte statul, obligându-i pe adevăraţii specialiști să-și părăsească locurile de muncă.
Acești indivizi, aflaţi vremelnic în funcţii nemeritate, își fac loc în faţă dând din coate, le place să fie băgaţi în seamă, să se vorbească și să se scrie despre ei. Sunt nelipsiţi de la tot felul de sindrofii și ceremonii, de la evenimente mondene, dar și de la slujbe, parastase și pomeniri. Se închină cu falsă smerenie la icoane, în timp ce mintea le umblă la hoţii și șmecherii. Fac gesturi umanitare de ochii lumii, dar de fapt nu cheltuiesc nici 0,1 % din ceea ce fură. Trăiesc într-un lux deșănţat, risipesc fără măsură banii ușor câștigaţi, petrec vacanţe în locuri exotice, adună averi peste averi și îi sfidează cu neobrăzare pe cei care ar fi meritat să ajungă în locul lor, dar n-au făcut-o pentru că le-a lipsit tupeul lor nerușinat.
Exemple de acest fel se întâlnesc la orice pas, fără ca oamenii din jur să mai aibă vreo reacţie. Într-o lume în care scara adevăratelor valori s-a răsturnat, nimeni nu se mai miră că X sau Y au ajuns acolo unde au ajuns. ªi, mai ales, cum au ajuns. „Ei sunt mari și tari, nu au nici rușine, nici sfială că-ntr-o zi urmașii le vor cere socoteală” (tot Vlahuţă, la 1881 !).
În România va trebui să se ducă o luptă foarte grea cu această categorie care a impus regulile junglei. Doar un lider respectat și autoritar, un patriot, un român adevărat mai poate readuce ţara pe calea cea bună.
Îl vom găsi ? Îl vom avea ? Eu nu pot decât să sper !”
Cel mai recent răspuns: allbike , utilizator 22:32, 11 Aprilie 2014
gigipopa a scris:

„Doar un lider respectat și autoritar, un patriot, un român adevărat mai poate readuce ţara pe calea cea bună.
Îl vom găsi ? Îl vom avea ? Eu nu pot decât să sper !”


"... sub republică trăim, anume sub cea mai rea din formele republicei, când nu domnesc nici Pisistratizii cei iubitori de adevăr şi de arte, nici medicii cei generoşi şi mari, nici patricii Romei, ai Veneţiei, ai Olandei, ci plebea ... plebea în senzul cel mai rău al cuvântului, adunăturile fără trecut şi fără tradiţie din câteşipatru unghiurile lumii; căci acel care e cu totul înlăturat de la conducerea acestei ţări şi suplantat prin această plebe este poporul românesc însuşi, adevăratul popor românesc de rasă, gens Quiritium .

ªi de-aceea lucrurile nu pot merge bine, nici pot provoca entuziasmul popular.

... Adevărata regalitate ar consista în onestitate politică, căci onestitatea deprinderilor şi vederilor e caracteristică pentru monarhii întemeiate; pe când şiretlicul, amăgirea maselor cu vorbe, malonestitatea politică sunt atribute ale demagogiei pe de-o parte, ale despotismului pe de alta. Sub monarhia adevărată nu se aruncă în apă două milioane pentru un chei ca al Brăilei; nu are nimenea curajul de-a propune răscumpărarea liniei Cernavoda—Chiustenge; nu se fac biurouri de împământenire în Adunare, unde tuns, ras [î]l trece pe ovrei între cetăţenii statului român pentru parale ; nu se jefoaie visteria şi publicul cu lefuri ad-hoc de câte 40.000 fr. create pentru patrioţi improvizaţi din advocaţi fără pricini şi sabiuţe ignorante în directori de bancă şi drum de fier; nu se cumulează câte zece funcţii pe căciulă. lată ceea ce nu se face sub regalitatea adevărată, pentru că nu îngăduie monarhul să se despoaie poporul său fără a i se da în schimb vreo compensaţie materială sau morală din partea cavalerilor de industrie."

Mihai Eminescu, "Monarhie si republica", 16 martie 1882


... sub republică trăim... ªi de-aceea lucrurile nu pot merge bine...

Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
allbike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii politice in parlamentul romaniei POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ioan Munteanu a spus cel mai cutrămurător adevăr de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace. „Neam de neamul nostru n-a cunoscut ... (vezi toată discuția)
Cum credeti ca ar trebui sa fie noul presedinte al romaniei Herra_ Herra_ Deschid acest subiect pentru ca, eu cred, ca am intrat in derizoriu. 1. Cred ca ar conta ....avand in vedere ca suntem (vrem, nu vrem) condusi; 2. E ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-ar trece la monarhie? vis a vis de nemultumiri si protestele de la piata universitatii si piata unirii... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Schimbam ceva cu ce? Aceasta este marea intrebare... Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de ... (vezi toată discuția)