avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Transfer drept de folosinta autovehicul pentru plata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Transfer drept de folosinta autovehicul pentru plata RCA mai mic

Va salut cu stima,

Ma numesc Mihai, am 24 de ani si detin un autoturism Dacia Logan achizitionat in 2011. Este an de fabricatie 2006, nu a fost platita taxa si in cazul unei vanzari taxa este foarte mare...Proprietarul masinii sunt eu, si prin urmare sunt nevoit sa platesc an de an un pret pentru RCA exorbitant din cauza varstei mici.

Intrebarea mea este: Daca fac un act notarial prin care ii dau drept de folosinta exclusiv altei persoane (tatalui meu), va fi el cel care va plati pretul RCA-ul?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat dar care sa nu includa plata taxei deoare, din pacate, nu imi permit asta, chiar daca as recupera-o.

Multumesc anticipat,

Mihai.
Cel mai recent răspuns: lorette2013 , utilizator 11:48, 12 Aprilie 2014
Din pacate nu se poate face nimic in acest caz. Aveti 2 variante: achitati polita RCA in continuare pe numele dvs., iar daca nu aveti daune, anul urmator veti fi incadrat intr-o clasa superioara de bonus si primiti reducere, sau faceti transfer de proprietate pe o persoana cu varsta mai mare (de preferat pensionar).
albastrel_2 a scris:

daca nu aveti daune, anul urmator veti fi incadrat intr-o clasa superioara de bonus si primiti reducere


Astea sunt povesti.
In cazul meu:
Dec 2012: 450 lei/6 luni - Carpatica
Iun 2013: 830 lei/6 luni - Alianz
5 Ian 2014: 1200 lei/6 luni - cea mai ieftina, nu mai stiu care era
7 Ian 2014: 600 lei/6 luni - Astra

Desi am reusit sa prind o scadere de pret, eu nu vad nici o clasa de bonus in care sa primesc reducere.

Preturile pe care le-ati mentionat sunt cu tot cu reducere. Asigurarile in ultimii doi ani s-au scumpit! Reducere nu inseamna ca vei da mai putin anul viitor decat in acest an! Reducerea este din pretul initial din momentul de fata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca - diferente indoielnice silvia99 silvia99 buna ziua! 2 tineri de 25 ani, din acelasi oras au 2 masini asemanatoare (mai exact 1596cc, 75 c.p.), una e logan(2006), cealata e ford focus(2004). ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap grav permanent ...fara probleme locomotorii tl83sbu tl83sbu In martie 2012 am platit o asigurare obligatorie pentru un autoturism capacitate cilindrica 1781 cmc in valoare de 120 lei fiind in acest fel scutit de plata ... (vezi toată discuția)
La schimbarea asiguratorului rca nu se schimba si incadrarea bonus-malus? mca mca Buna seara! Am avut polita RCA la Omniasig, incadrare B2. Anul acesta am polita RCA la Astra (pe 12 luni), dar pe polita scrie tot B2. In ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)