avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autorizatie EORI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autorizatie EORI

Ce este aceasta autorizatie EORI? Cine trebuie sa o aiba? Comerciantii care nu fac export-import au nevoie de aceasta autorizatie EORI?
Cei care nu au de-a face cu vama nu sunt obligati
ok
mbetcan a scris:

Ce este aceasta autorizatie EORI? Cine trebuie sa o aiba? Comerciantii care nu fac export-import au nevoie de aceasta autorizatie EORI?


Numărul EORI este un număr unic în Comunitatea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate, în vederea utilizării acestuia începând cu 1 iulie 2009 la toate operaţiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriul Uniunii Europene
Scopul introducerii numărului EORI este atribuirea unui număr de înregistrare si identificare fiecărui operator economic şi, când este cazul, altor persoane, pentru a servi drept referintă comună a acestora în relaţiile acestora cu autorităţile vamale de pe întreg teritoriul Comunităţii, precum şi pentru schimbul de informaţii între autorităţile vamale şi între autorităţile vamale şi alte autorităti.
Concluzie: solicitarea codului EORI se face de catre cei care au operatiuni vamale.
Succes!

Multumesc mult pt raspuns.
Mihaela B
unde este reglementată această problemă ? sau mai exact, cine îl eliberează, pe el pe număr, şi pe baza căroro documente ?

mulţumesc

Alte discuții în legătură

Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)
Despre reclama pe facebook si codul eori pfaionut pfaionut Buna seara! Sunt PFA, fac reclama pe fb, am cont de Pfa la o banca.Vreau sa fac reclama pe facebook.Contabila mi-a spus ca am nevoie de codul EORI pt a putea ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)