avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indice de corectie la calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indice de corectie la calculul pensiei

Dosar de pensionare aprobat cu data de 01.01.2011 unde in decizia de pensionare, la numarul total puncte realizate indicele de corectie este 0.
Pensia rezultata la acest dosar este anticipata partial dar nepusa in plata pe motiv ca titularul a ramas in cimpul municii, obtinind venituri salariale.
Intrebare : acest dosar intra sub incidenta OUG Nr. 113/2013 privind unele măsuri bugetare art. 2 ? (citez din OUG :"(2) În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (1), indicele de corecţie se aplică asupra punctajului mediu anual cuvenit sau aflat în plată la data înscrierii iniţiale la pensie." de aici eu inteleg ca se aplica si la deciziile de pensionare care nu sint in plata - astept si alte pareri).:-/
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:29, 15 Aprilie 2014
Daca deschiderea de drepturi a fost incepand cu 01/01/2011 pe legea 263/2010, atunci la punctajul mediu anual din acea deczie se aplica indicele de corectie de 1,12,chiar daca decizia nu a fost pusa in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta pio pio Cum se va calcula si cind se va aplica noul punctaj al pensiei pentru limita de virsta acordate in 2011 cu un punctaj stabilit la 2.68766,si care va fi noul ... (vezi toată discuția)
Pensii recalculate sunacetin sunacetin Buna ziua,tatal meu a iesti la pensie in iulie 2011,dupa 41 ani de munca i sa calculat o pensie de 871 lei,lui i se va mai calcula oare pensia,cand un coleg ... (vezi toată discuția)
''varsta la data pensionarii'' este schimbata in 2 decizii succesive ... ion + ion + \'\'Varsta la data pensionarii\'\' este schimbata in 2 decizii succesive ale Casei de Pensii.! In decizia de pensionare din dec. 2011 cand am iesit cu pensie ... (vezi toată discuția)