avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintare executare silita prin instanta
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintare executare silita prin instanta

am primit instiintare cu hotararea judecatoreasca pentru executare silita mobiliara , fara citarea partilor si care nu este supusa niciunei cai de atac .Am niste nelamuriri la care va rog sa ma ajutati cu raspunsuri
1. S-a procedat corect la darea sentintei judecatoresti de executare silita ceeace am scris mai sus? executare silita mobiliara se refera la apt, casa sau mobile , tv , aragaz etc ?
2. Normal nu ar fi trebuit sa se puna prima data ca executare silita propire pe salariu ?
3 Daca am vandut apt personal inainte de a nu mai putea platii rata [ somer atunci , acum angajat cu net 740 ron si rata bancara era de 780 ron ] si locuiesc la parinti si nu detin nimic pe numele meu in afara de un autoturism care este gaj la banca care mi-a dat imprumut pt achizitionarea ei pana la terminarea imprumutului adica peste 3 ani , ce poate face executorul ? Va multumesc
Incuviintarea executarii silite se face in camera de consiliu si far acitarea partilor, deci este corect si legal cum a procedat instanta.

Dupa primirea incuviintariii, executorul porneste executarea prin emiterea unei somatii.

Creditorul are la dispozitie mai multe modalitati procedurale de recuperare a debitului si este liber sa opteze pentru oricare dintre ele. Probabil ca se va institui poprirea pe 1/3 din venitul dvs, dar se va incerca si o eventuala executare mobiliara a altor bunuri pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Competente executor judecatoresc nikolos nikolos executorul judecatoresc poate intra [ cu forta sau fara forta ] in fostul meu apt care l-am vandut de 2,7 ani fiicei mele ? eu nemai locuind acolo si adresa ... (vezi toată discuția)
3 popriri pe salariu raymona neacsu raymona neacsu Buna ziua ! Cum se procedeaza in cazul popririlor ? Avem un salariat care are un venit net lunar de 2710 din care i se retin : sindicatul (34 de lei) si mai ... (vezi toată discuția)