Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata firma A pentru forma B

Buna ziua
am si eu o mare nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Am un contract de prestari servicii cu o firma. aceasta este detinuta de o alta persoana juridica. eu am factura emisa catre firma cu care am contractul insa plata a fost facuta de catre firma-mama, cea care o detine 100%, fiind actionar unic.
intrebarea mea este ce pot face eu in aceasta situatie, pentru ca in momentul efectuarii platii eu nici macar nu stiam relatiile dintre cele doua firme.
exista un cadru legal care reglementeaza ceste situatii? eu am venit cu propunerea de a face un fel de acord intre mine si cele doua firme prin care fiecare este de acord cu plata facuta. este legal? sunt eu in contabilitate acoperita dpdv legal?
Multumesc de pe acum pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: alexandrudaniela , utilizator 19:38, 30 Aprilie 2009
pe ordinul de plata societatea mama a specificat ca a efectuat plata in numele clientului dumneavoastra?
daca da...operati incasarea ca si cand incasarea este de la client si cele doua societati isi vor evidentia operatiunea in consecinta...daca nu s-a specificat aveti nevoie macar de o adresa din partea firmei mama prin care sa se mentioneze ca plata efectuata cu OP nr. x reprezinta plata in numele clientului dumneavoastra
multumesc de raspuns
avand in vedere ca nu se mai anexeaza ordinele de plata la incasari extraselor bancare, nu as putea sa spun daca s-a inscris pe OP ceva......
exact cu adresa m-am dus si eu la ei, problema este ca, nu stiu din ce motiv, firma care a facut plata nu vrea sa semneze acea adresa!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pentru profesia pe care o exercit - avocat. Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Bună ziua, Nu am experiență în contabilitate, însă mi-am făcut singur, de curând, contabilitatea pentru profesia pe care o exercit - ... (vezi toată discuția)