avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nou nascut- indemnizatie crestere copil si trusou
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nou nascut- indemnizatie crestere copil si trusou

Buna ziua,
Referitor la indemnizatia pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani as dori sa stiu daca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului am realizat venituri salariale numai in 7, insa in cele 5 in care nu am avut contract de munca, am fost administrator al unui SRL schimba cu ceva situatia in sensul in care sa pot beneficia de acea indemnizatie?
Se mai acorda trusou pentru nastere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 16 Aprilie 2014
1. - Daca in cele 5 luni cat ati fost administrator ati avut salariu sau indemnizatie pentru aceasta functie puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Poate in acele 5 luni ati fost intr-o situatie similara celor de obtinere de venituri profesionale:
eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.

2. Trusoul pentru nou-nascuti nu se mai acorda din iulie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator la srl, fara carte de munca, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua. Sunt asociat unic si administrator al unui srl, nu am carte de munca, iar firma nu a mai avut de ceva timp(1 an) activitate sau profit (deci exclus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil andreiapopescu1987 andreiapopescu1987 Am o vechime totala de 5 ani in munca, iar in ultimele 12 luni am fost nevoita sa-mi schimb locul de munca. Fostul angajator a decis sa incheie contractele a ... (vezi toată discuția)