avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se impoziteaza rata unica de pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se impoziteaza rata unica de pensie

Va salut
O intrebare, am mostenit activul personal de la un fond de pensii private al unuia dintre parintii mei. Singura varianta este de a cere contravaloarea activului ce s-a acumulat in ultimi ani sub forma unei plati unice. Deci este vorba de o suma modesta de bani care s-a acumulat in, nu stiu exact, dar peste 5 ani. Ei cum impoziteaza suma asta? Ca pe cerere scrie doar ca suma e impozabila conform legii dar in lege nu scrie nimic concret despre situatia in care se plateste intr-o singura plata, ma gandesc ca poate pe luna ar fi venit mult sub 1000 de lei deci de ce sa se impoziteze?

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii ... Sandina Radoi Sandina Radoi Buna seara, Sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii fondului sau de nn pensii pilonul II. As vrea sa stiu de ce partea mea din fondul privat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei ... adiduta2006 adiduta2006 Buna ziua! Eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei rude decedate ce are pensie privata pilonul 2 la Generali. Eu am renuntat prin act notarial la ... (vezi toată discuția)