avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere pentru redobandirea cetateniei romane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere pentru redobandirea cetateniei romane

Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau am expediat o scrisoare recomandata privind programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire a cetateniei romane. Am asteptat raspunsul privind programarea si nu lam primit. Am contactat prin telefon consulatul romaniei din chisinau si mi sa comunicat ca pot depune cererea de redobandire a cetateniei romane, daca prezint confirmarea expedierii scrisorii recomandate(atentie nau spus nimic ca ei erau obligati sama informeze prin scrisoare pentru data la care eram programat). La mine aceasta confirmare privind expedierea scrisorii de programare nu sa pastrat. Si de la consulat mi sa raspuns ca fara a prezenta confirmarea nu pot sa depun cererea. Si aceasta e dupa 5 ani de asteptare. Dar mi sa pastrat o foaie din ziar cu data de 2004 toamna(in acest ziar se publica informatii privind redobandirea, ce acte sunt necesare, textul cererii de programare), in baza careia mam condus la expedierea cererii de programare. La fel am actele de stare civila cu data intocmirii toamna 2004 leam pregatit pentru a depune dosarul, la fel sa pastrat o scrisoare e-mail cu raspuns adresata presedinte al Romaniei dl. Basescu, cu data de aprilie 2005 prin care atentionam imposibilitatea programarii la consulat pentru a depune dosarul de redobandire. SPUNETI VA ROG DACA ACESTEA(ZIARUL, ACTELE STARE CIVILA, EMAILUL) POT SERVI IN LOC DE ACEA CONFIRMARE DE EXPEDIERE A SCRISORII RECOMANDATE. Si ce lege si articol din legislatia romana se indica ca datele indirecte servesc ca proba in loc de documentul de baza. Sincer va multumesc pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:34, 1 Mai 2009
Nu cred ca veti reusi sa dovediti altfel decat cu respectiva confirmare de primire.
Daca in toti acesti ani nu ati revenit cu alte cereri – facand abstractie de faptul ca nu vi s-a raspuns – se presupune ca nu ati mai fost interesat de redobandirea cetateniei romane. Daca ati fi insistat cu alte cereri / scrisori - ca revenirere la "cererea nr... din data...” ati fi avut azi dovada ca ati ramas interesat de redobandirea cetateniei. Faptul ca nu mai aveti confirmarea de primire e o alta dovada a presupusului dv dezinteres...
Ziarul dovedeste doar faptul ca stiati ce trebuie sa contina dosarul... Actele intocmite si datate 2004 pot dovedi doar faptul ca ati intentionat sa trimiteti cererea de programare (dar nu poate dovedi ca ati si trimis aceasta cerere). E-mail-ul trimis presedintelui nu dovedeste decat faptul ca la data trimiterii acelui mail dv intampinati probleme, dar nimic nu arata ca ati fi trimis cererea – daca nu e acolo vreun nr al confirmarii pe care ati primit-o pe atunci... si pe care nu ati pastrat-o. In plus, banuiesc ca nu aveti un raspuns de la presedinte...

Poate doar sa aveti norocul sa aflati pe cineva la consulat dispus sa caute in registrul de corespondenta din vremea respectiva (ii oferiti, eventual, data - intervalul de timp - in care presupuneti ca trebuie sa fi ajuns acolo scrisoarea dv)
Stiu si eu... incercati sa scrieti o scrisoare (tot confirmata pt primire) in acest sens (scrisoare la care sa tot reveniti - adica, sa tot trimiteti scrisori din 15 in 15 zile, prin care sa le reamintiti despre cererea dv). Explicati ca in perioada cutare ati trimis cererea de programare la care ati primit confirmarea ca a ajuns, dar nu si data programarii si ii rugati sa caute in registrul de corespondenta din vremea aceea, in perioada respectiva... Poate aveti noroc. Va doresc sa aveti noroc!

In concluzie, cred ca trebuie sa o luati de la capat cu programarea... Mi-ar placea sa gresesc, si sa vina cineva care sa va ofere solutia salvatoare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe indirecte mec mec Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau ... (vezi toată discuția)
Probe indirecte mec mec Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane sandrew sandrew Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in ... (vezi toată discuția)