avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul prefectului

Buna ziua,
In urma decesului tatalui meu, eu fiind unica mostenitoare, am devenit mostenitoarea unei case pe care tatal meu, vaduv la momentul respectiv , a cumparat-o inainte de 1989.Cand am facut actele de succesiune am descoperit ca din necunostinta tatal meu nu a facut demersurile necesare pentru a obtine prin intermediul Ordinului prefectului si proprietatea pamantului aferent constructiei. De la primarie mi s-a comunicat ca este prea tarziu pentru a mai obtine Ordinul prefectului. Eu vreau sa donez casa , dar nu o pot face pentru ca nu sunt proprietara si a terenului aferent constructiei. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:31, 22 Aprilie 2014
Nu este prea tarziu pentru a obtine terenul printr-un ordin al prefectului dar procedura este suspendata cel putin pana in luna septembrie 2014 in urma Legii 165/2013.
Daca sunteti proprietarul inscris in cartea funciara puteti dona constructia chiar fara teren, urmand ca donatarul sa intabuleze terenul cand acest lucru va fi posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului Adriana_StefaniaDragomir Adriana_StefaniaDragomir Sunt proprietara unei case obtinuta ca mostenire la decesul tatalui meu(mamafiind decedata cu mult timp in urma). Am obtinut certificatul de mostenitor asupra ... (vezi toată discuția)
Casa si gradina prin ordinul prefectului shuc shuc Buna dimineata. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: Astazi, 29 septembrie 2015, se mai poate obtine prin Ordinul Prefectului, ... (vezi toată discuția)
Mostenire: uzucapiune sau succesiune? colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! tatal meu a decedat in 2010, acum ne-am hotarat sa facem succesiunea ,dupa ce am scos un Extras de Carte Funciara, am descoperit ca in extras ... (vezi toată discuția)