avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare donatie

Dupa plecare mea in strainatate sotia mea a plecat de acasa cu fetita mea la altu ,inainte de plecare mea mama n-ea donat apartamentul pe numele nostru .Mama a fost operata de inima pe data de 03-martie ,a venit acasa pe data de 09-martie si am mers la notar pe data de 13-martie unde n-ea donat apartamentul .pe data de 21 martie am plecat in strainatate la munca .si la putin timp sotia mea a parasit casa In iunie mama a surprins-o pe sotia mea sustrigind lucruri din casa, mama mea avea cheia de la apartament si cheltuielile de intretinere au fost platite tot de mama ,in acelasi timp cind a fost surprinsa de mama ,sotia mea a batuto pe mama stiind in ce situatie este de altfel are si un certificat medico legal si alte recomandari de la doctori si de la cel care a operat-o .N-eam judecat o data si am pierdut revendicarea donatiei pentru ingratitudine,acum urmeaja la alt tribunal sa ne judecam.Dar problema este ca actualul concubin al sotiei mele este avocat ,de altfel de aceea am si pierdut primul proces.intre timp a begat divort si sa si casatorit cu acest avocat,Acest vavocat a fost si martorul ei in proces si de altfel este si avocatul care o reprezinta in continuare .Intrebarea mea va rog ,daca este avocat chiar nu se poate cistiga pe drept procesul?Multumesc frumos pentru suport.
Buna ziua!
Cred ca ar fi bine ca si d-vs sa va angajati unavocat. Din cele expuse de d-vs am inteles ca s-a solicitat instantei revocarea donatiei pentru ingratitudine. Daca este asa, actiunea este gresit calificata intrucat in cauza nu sunt incidente dispozitiile legale privind revocarea donatiei pentru ingratitudine.
Daca donatia a fost facuta de mama d-vs ambilor soti (d-vs si sotiei) atunci bunul este comun cu fosta sotie si urmaza sa va rezolvati aceasta problema inactiunea de partaj (daca s-a donat cote de 1/2 pentru fiecare atunci probabil intuiti continuarea).
Oricum ar trebui mai multe amanunte legate de continutul contractului pentru a va sugera un sfat (eventualele sarcini etc)
intrucat ambii soti au fost gratificati , bunul donat constituia bun proprietate comuna in devalmasie (practic, intra in comunitatea matrimoniala de bunuri .)

Din punctul meu de vedere , prin aceste acte de violenta exista ingratitudine din partea fostei sotii.
Multumesc frumos pentru raspuns ,m-am gindit sa i-mi angajez si eu un avocat in afara de cel al lui mama poate este mai bine ,!!??cit despre contract a fost facut fara sarcini ,si notarul cred ca era implicat in asta ,nu stiam ca exista sarcini in acel moment eram prea afectata de starea lui mama ,dar in starea in care era mama sa pateasca asa ceva cred ca este normal sa fie calificat ca ingratitudine ,fosta sotie a plecat si nici macar nu a avut putina grija de ea .
dany.dany
Exista sarcini in contract ca si modalitati? nu cred....vi s-a impus vreo anumita obligatia pt a primi bunul donat ?

Refuzul de alimente , actele de cruzime (lovirile) pot conduce catre ingratitudine .Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donatie neluchiru neluchiru Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Lamurire-partaj KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)
Mostenire calin felicia calin felicia As vrea ca sa renunt la o donatie a unui apartament si sa fac un contract de vanzare cumparare? Cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)