avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circulatie cu vehicul cu numere rosii expirate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circulatie cu vehicul cu numere rosii expirate

Buna ziua numele meu este florin .
In ziua de 20.04.2014 , am dorit sa cumpar un autoturism de la un prieten de cartier ( vorbind cu el la telefon in ziua respectiva si spunandu-mi daca ma intereseaza o masina de vanzare , eu i-am spus ca da ,dupa care a urmat sa ma intalnesc cu el sa vad masina etc .) Ne-am intalnit sa vedem masina care se afla in apropierea unu service pe care el il detine , in timp ce eu verificam masina sa vad daca este buna propietarul masini a fost chemat la service de catre un client , intre timp eu am pornit masina pentru a o testa am plecat de pe :((loc 20 METRI dorind sa o bag in service-ul propietarului pentru a o urca pe rampa etc ,in momentul respectiv se afla un echipaj de politie in apropiere ei m-au vazut plecand cu masina au venit dupa mine am oprit mi-au cerut actele de la masina le-am spus ca nu sunt propietarul si ca doresc sa cumpar masina, dupa care a venit propietarul masini si mi-a zis ca nr de la masina sunt expirate . au verificat si domnii politisti nr de la masina si au constatat ca sunt expirate si mi-au spus sa ii insotesc la sectia de politie .

Mi s-a intocmit un proces verbal am urmat sa dau o declaratie in urma celor intamplate , si mi-au zis sa predau permisul in termen de 5 zile pana la solutionarea cazului.

Nestiind ca nr de la masina sunt expirate ( la inceputul intalniri l-am intrebat pe propietar de actele masina el mi-a spus ca nu le are la el si ca sunt acasa daca imi place masina mi le aduce ).

Întrebările ar fi:

Ce pot face eu, fara avocat pentru a ştii in ce stadiu este cazul meu?

Care sunt consecintele mele si ce pot risca ?


MULTUMESC astept raspuns ...
Cel mai recent răspuns: florin_pantazii , utilizator 22:43, 27 Aprilie 2014


ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Puteti sa mergeti sa va interesati de stadiul dosarului nu va trebuie avocat pentru asta, oricum o sa fiti chemat la un moment dat, recomandabil ar fi sa fiti asistat de avocat.
In mod cert veti primi cel putin o amenda, daca si prietenul dvs. va sustine declaratia in modul aratat pe forum...Altfel, se poate sa va alegeti chiar cu o condamnare, intrucat povestea spusa este destul de putin credibila pentru a inlatura macar elementul intentional component al infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat. success!
Se poate rezolva si fara avocat.Mergeti la politie daca sunteti din Bucuresti la Udriste la recuperari permise.Intrebati cine este ofiterul care se ocupa de dosarul dvs si luati legatura cu el.O sa va dea informatii despre stadiul dosarului dvs.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Flori Balasa, Evaluator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)
Numere expirate aldo_nick aldo_nick Cum se probeaza punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr expirate ? si daca la data actuala se mai poate pedepsi si cu amenda? (vezi toată discuția)