avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de locuinta - locuinte noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de locuinta - locuinte noi

Buna ziua,

As avea nevoie de cateva sfaturi pentru urmatoarea problema.
In octombrie 2008 am cumparat un apartament intr-un bloc nou de locuinte. In prezent intentionez sa fac un schimb de locuinta cu un alt apartament, mai mare, situat in acelasi bloc. Acesta din urma este in proprietatea dezvoltatorului.
Pentru ap. achizitionat in 2008 am platit TVA 19% intrucat OUG 200/2008 nu era inca vigoare.

Apartamentul cu care vreau sa-l schimb, se incadreaza in conditiile de aplicare a TVA 5%.

Nu stiu daca acest schimb e posibil si cum se aplica TVA-ul?


Va multumesc
Costurile unui schimb sunt mult mai mici decat cele ale unei duble vanzari.....
...sunteti persoane juridice?...pt stoica ioana...de ce costurile pt un schimb sunt mult mai mici?...pe ce te bazezi?...impozitul platit de coschimbasi e acelasi ca si daca ar vinde...taxa de cadastru e aceeasi...onorariul notarial nu se ia ca pt 2 vanzari ci se ia la valoarea cea mai mare dintre bunuri insa atentie se amplifica cu 25%...deci nu cred ca sunt muult mai mici...poate dezvolti...
Vad ca iti place adresarea la "per tu ", asa ca am sa folosesc acelasi registru ....

Onorariul notarului pentru acest contract se stabileste la valoarea cea mai mare a oricaruia dintre bunurile care fac obiectul schimbului (valoarea din grila notarului) si se majoreaza cu 25%. (deci, , schimbul costa cu 75% mai putin decat o dubla vanzare.)

teoretic , pt ca onorariile notarilor stabilite prin norme sunt cele minine ....Rectific exprimarea si afirm ca aceste costuri pot fi , in anumite cazuri , mai mici decat cele ale unei duble vanzari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de imobil roxana luiza roxana luiza cat m-ar costa actele pentru a face schimb de locuinte? (vezi toată discuția)
Schimb de locuinte - acte mir2006 mir2006 In primul rand, imi cer scuze daca nu am postat topicul in sectiunea potrivita. In conditiile astea de criza, in care nu prea se mai vinde nimic, as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)