avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura somatiei de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura somatiei de plata

In cazul procedurii de somatie de plata, art.1013 si urm. Cod proc civila, in cazul in care creanta nu este certa si daca nu a fost insusita prin semnatura de parti sau in alt mod admis de lege, ce exceptie se invoca?....Inadmisibilitatea actiunii pe aceasta procedura speciala?...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 20:13, 1 Mai 2014
In cadrul declansarii procedurii somatiei de plata, creanta trebuie sa intruneasca comulativ 3 cerinte, respectiv sa fie certa, lichida si exigibila. In situatia in care nu sunt intrunite toate aceste condii, creanta nu este exigibila intrucat nu a fost insusita de una dintre parti, puteti invoca exceptia inadmisibilitatii.
Buna seara. In situatia in care creanta pretinsa de reclamant nu indeplineste caracteristica de a fi certa, paratul va solicita respingerea cererii de emitere a ordonantei de plata pentru acest motiv. Asadar, se va solicita respingerea pe fond a cererii si nu pe cale de exceptie.
Mie mi s-a admis ordonanta prezentind facturi nesemnate si nestampilate dar am depus avize de insotire a marfii semnate de beneficiar
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de anulare ContSters116348 ContSters116348 ]n cadrul unei somatii de plata i sa admis actiunea creditoarei aceasta neavand contract incheiat intre parti,facturile nu sunt acceptate la plata ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții lucrului judecat invocatã de instanþã în al doilea dosar, dupã ce prima cerere a fost respinsã ca inadmisibilã MGLC MGLC Bună ziua, În aprilie 2013 am chemat în judecată Debitorul pentru plata unor rate restante la un împrumut. Nu am specificat obiectul, iar cererea a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta daca nu exista un contract iriiri iriiri Buna ziua Pe ce as putea sa-mi intemeiez o actiune sa pot recupera o creanta, unde nu exista contract ci doar o comada de efectuare lucrari. Au fost emise ... (vezi toată discuția)