avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retur de comision companie de asigurari
Discuție deschisă în Executare silită

Retur de comision companie de asigurari

buna ziua,as vrea sa stiu daca ,o firma de asigurari cu care am colaborat prin contract de mandat,in anul 2011,poate sa imi ceara acum printr-o notificare sa returnez in termen de 30 zile un comision pe care l-am incasat in urma contractelor incheiate?acele contracte au fost reziliate,in urma neplatii ratelor aferente politelor de asigurare,si societatea considera ca eu trebuie sa returnez comisionul incasat deoarece clientul nu a mai platit ratele.........
Cel mai recent răspuns: Roxana Popa , Consultant asigurari 15:24, 30 Aprilie 2014
Stiam ca persoanele carora le-ati incheiat polite trebuie sa respecte contractul vreo 2 ani ca sa nu mai returnati acel comision, altfel il datorati.
pai si daca asa au afirmat, ca platesc 2 ani de zile,si dupa plecarea mea ,independent de mine,nu au mai achitat ratele?portofoliul trebuia preluat si administrat de un alt consilier,dar nu stiu ce s-a intamplat.....
Nu aveati in contractul de mandat toate aspectele astea ?
De unde stiti cat au mai platit clientii sau nu ?
banuiesc ca nu au platit pentru ca altfel nu primeam notificare...oricum nu au platit 2 ani de zile.....mi se pare cam trasa de par si notificarea pt ca eu am parasit compania acum 3 ani...
Nu puteti cere explicatii in scris?
Mai e vb si de termenul de prescriptie, e drept ca se refera la dreptul dvs, insa si reciproca ar trebui sa fie valabila.
Art. 2519

Termenul de prescripţie de 2 ani

(1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.

(2) De asemenea, se prescrie în termen de 2 ani dreptul la acţiune privitor la plata remuneraţiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate în baza contractului de intermediere.


Alte discuții în legătură

Returnarea comisionului agentului de asigurare alexandrion7 alexandrion7 Buna ziua, Sunt student, am 22 ani şi am lucrat ca agent de asigurări în urmă cu 1 an, am încheiat 2 poliţe de asigurare, mi-am luat un comision de 1000 ... (vezi toată discuția)
Notificare primita de la fostul mandant only1time only1time Buna ziua! ma adresez dvs in speranta obtinerii unor sfaturi sau chiar a unui ajutor. In perioada 01.08.2007-01.05.2009, am fost mandatar in cadrul societatii ... (vezi toată discuția)
Notificare plata kruk marialove marialove Buna ziua, Am primit un luna noiembrie o notificare de la Kruk cum ca as avea sa le platesc in jur de 1000 lei, in numele Aviva asig. de viata. In anul ... (vezi toată discuția)