avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate teren

Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert cadastral a efectuat masuratori in teren si s-a constatat ca suprafata reala este de 14 ha; terenul ; detin act de mostenire pe numele predecesorilor bunicului meu din anul 1930 in care se regaseste o suprafata totala de 18 ha, se pare ca titlul de proprietate a fost emis numai pe o parte din proprietate; Ce posibilitati am la momentul asta sa imi dezbat succesiunea pentru suprafata reala? Cei de la primarie imi refuza inregistrarea pe diferenta de suprafata pe motiv ca nu detin acte. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihay78 , utilizator 12:04, 6 Mai 2014
Daca terenul a fost luat de comunisti (asa cum era regula), pentru tot terenul trebuia depusa cerere ptr reconstituirea dr de proprietate pe Legea nr. 18/1991, in termen legal; daca nu a fost formulata o astfel de cerere, acum este tardiv ptr. a mai face acest lucru; totusi, va sfatuiesc sa cercetati mai bine printre actele bunicului, poate totusi acesta a depus in termen cererea respectiva, iar aceasta nu a fost solutionata!
Lăsaţi certificatul de moştenitor şi întabularea, stăpîniţi terenul pînă cînd se împlineşte termenul de uzucapiune, după care veţi deveni proprietar pe toate cele 14 ha.
Titlul a fost emis pe cat scrie in el. Cat scrie?
pe tp figureaza suprafata de 3,5 ha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Cere pe fond funciar. ContSters118550 ContSters118550 am facut cerere la L. 18/91 prin care am solicitat intreaga suprafata de teren si locuinta , preluate de statul comunist abuziv, dar s-a constituit numai 10 ... (vezi toată discuția)