avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea caminului conjugal de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea caminului conjugal de catre mama

Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort?
Am sa va detaliez un pic problema. Am o prietena(minora) si parintii ei au decis sa divorteze.Problema este ca daca se face partajul prietena mea care vrea sa ramana in continuare cu tatal ei va fi obligata sa se mute la tara deoarece apartamentul parintilor se va vinde. Ei si tatalui sau nu le convine acest lucru deoarece ea mai are 2 ani si intra la Facultate si ar trebuii sa se intoarca din nou in Bucuresti. Mama s-a a plecat ieri de acasa , cu o mare parte din lucrurile sale. Ce ar putea face tatal prietenei mele pentru a pastra apartamentul, adica are vre un avantaj daca mama ei a plecat de acasa?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:36, 30 Aprilie 2014
Asupra partajului apartamentului nu are nicio influenta parasirea domiciliului conjugal de catre sotie! Acest lucru poate avea importanta in procesul de divort! Tatal, daca doreste sa pastreze apartamentul, in procesul de partaj, are posibilitatea sa solicite atribuirea in natura a apartamentului respectiv, doar daca are posibilitatea sa o despagubeasca pe sotie (adica sa-i i dea o sulta, cum o denumim in drept). Daca nu are aceasta posibilitate, si nici sotia nu poate nici ea sa ii dea sotului o sulta, apartamentul respectiv, intr-adevar se scoate la licitatie publica, adica se vinde ptr a se putea face partajul!
In Bucuresti poate sta si la camin sau in gazda, nu toti studentii au familia si casa in Bucuresti, dar asta e alta poveste.
Tatal are avantaj in atribuirea casei pt ca minora va ramane sa locuiasca la el si mama a parasit deja casa, dovedind ca are unde locui si renuntand practic la a folosi bnul comun.
Nu e indicat sa ceara atribuirea casei daca nu isi permite sa plateasca sulta mamei pt ca poate fi executat silit si va ramane cu.. nimic.
Se poate ajunge la intelegere cu mama fie sa nu se faca partajul acum, sa amane pana termina fata facultatea si poate impreuna reusesc sa plateasca sulta mamei, fie sa plateasca sulta in rate. Poate mama ar fi de acord daca are unde locui, ca partea ei din casa s-o doneze copilului.
De ce sa se vanda musai, asa au convenit? Niciunul nu-i poate plati celuilalt sulta? Mama mai are vreo locuinta, unde a plecat?
mama ei a plecat la parintii ei si ea nu vrea alta cale decat sa vanda casa
Atunci, va recomand sa aveti in vedere recomandarile subsemnatei mai sus prezentate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)
Partaj vanzarea apartament Arghir Arghir Am o anume problema...am fost informat de mai multi avocati in privinta asta dar fiecare cu o parere diferita. Situatia fiind: Parintii mei au divortat ... (vezi toată discuția)
Partaj la 7 ani dupa divort honey_geoo honey_geoo Parintii mei au divortat acum 7 ani fara a face partajul(un apartament). Mama mea doreste sa faca partajul, dar nu are jumatate din suma ptr ai da tatalui acea ... (vezi toată discuția)