avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimb teren cu primaria
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimb teren cu primaria

Buna ziua,
Am infiintat un SRL si am cumparat mai multe terenuri , facand intabulare incerta. Aceste terenuri sunt traversate pe diagonala de un drum vecinal, pe care primaria
" l-a materializat prin schita de punere in posesie"si prin hotarare de guvern. Unele terenuri din acea zona nu aveau acces la acest drum. Mentionez ca din informatii culese acest drum nu are nr cadastral pentru ca nu l-au avut in evidente , nefiind revendicat dupa legea 18 sau legea 254. Am cerut un schimb de teren pentru a muta drumul pe langa terenul compact al nostru, pentru a putea infiinta o plantatie.Acest drum ar fi cu aproximativ 200m mai lung, dar astfel toti proprietarii ar avea acces la drum. Primaria refuza acest schimb sau alta modalitate pentru a ne putea desfasura activitatea, desi acest drum nu are utilitati sau ceva care sa fie un dezavantaj pentru ei.
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo varianta legala pe care o putem cere primariei sau cum trebuie sa procedam, fiind vorba de o societate comerciala, care din punctul meu de vedere ar duce la dezvoltarea economica a orasului.
Va multumesc.

Planul parcelar pe care primaria l-a vizat cu acest drum nu respecta faptul ca toti proprietrii sa aiba acces la drum, ei considerand ca noi suntem proprietarii tuturor terenurilor din plan, desi exista mai multe CF- uri., noi nefacand o alipire a tuturor terenurilor. Trebuie sa gasim o solutie, pentru ca ei refuza sa ne lase sa mutam drumul pe marginea parcelelor.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
crin_cry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bela Imre , Consilier juridic 13:33, 30 Aprilie 2014
Buna ziua. Va recomand sa verificati urmatoarele aspecte:
1. in titlurile de proprietate prin care s-a constituit/reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor pe care Dvs. le-ati dobandit, daca parcelele se invecineaza cu acest drum de care amintiti Dvs.;
2. Ce clasificare are drumul care traverseaza parcele Dvs.?
3. Daca drumul figureaza inscris in domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale in caruia sunt situate terenurile. In caz afirmativ, daca drumul figureaza inscris in Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al uat sau daca este stabilit prin lege ca facand parte din domeniul public (drumurile comunale, vicinale şi străzile) nu veti putea realiza nici schimbul de terenuri propus de Dvs., pentru ca bunurile care formeaza proprietatea publica sunt inailienabile, insesizabile si imprescriptibile.
Datele mentionate la pct.2 si 3 le veti putea afla depunand la Primaria comunei/orasului/municipiului o cerere formulata in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea unui drum public crin_cry crin_cry Buna ziua, am o societate comerciala cu domeniul plantarea de arbusti fructiferi. Am achizitionat de la diverse persoane fizice 7 ha de teren. Problema mea ... (vezi toată discuția)
Plan parcelar definitiv crin_cry crin_cry Cumparand mai multe terenuri in extravilan pentru a forma o masa compacta pentru o plantatie de afine, am luat legatura cu un topograf pentru a se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Domeniu public/privat primarie ecaliopi ecaliopi O Primarie cumpara imobil+teren de la o persana particulara. In ce domeniu al autoritatii publice va fi integistrat imobilul: public, sau privat ? Lege, ... (vezi toată discuția)