avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA , II SAU AF pentru centru butelii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA , II SAU AF pentru centru butelii

Buna ziua,
Exista urmatoarea speta
Pensionar a accepta un contract de comision pentru a infiinta un centru de butelii in curtea sa.Cum trebuie sa procedeze pensionarul?Sa-si infiinteze un pfa un ii sau un af pentru a intra in legalitate?Codul fiscal prevede astfel de venituri, dar din pct de vedere al legislatiei muncii cum sunt privite?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 12:02, 2 Mai 2014
Aceasta activitate o faceti pe baza unui contract civil nu pe baza codului muncii. Inregistrati acel contract civil in maxim 15 zile de la semnare la administratia financiara de care apartineti cu domiciliul si veti completa acolo si formularul 070.
Negociati ca platitorul de venit sa va retina si sa vireze la stat, in numele dumneavoastra, intregul impozit pe venit de 16% si contributia la sanatate 5,5% si atunci nu veti mai depune anual D200. Sa apara clar aceasta precizare in contract.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
george-neagu, moderator
Si se poate cere de la furnizor un bon cu valoare fixa pe care sa-l taie pentru clientii finali?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa nou infiintata Laura P. Laura P. Buna seara! Am infiintat de curand un PFA in sistem real neplatitor de TVA. Am depus la Admin. Financiara declaratia 070 si declaratia 220 in termen ... (vezi toată discuția)
Declaratie 200 pt pfa si persoana fizica acatanas acatanas Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun ... (vezi toată discuția)