avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract arenda - anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract arenda - anulare

Buna seara,

sotia mea a semnat un contract de arenda pentru terenul meu (terenul este mostenire de la parintii mei). Eu nefiind de acord ca sotia sa hotarasca nimic in legatura cu acest teren vreau sa demarez procedura de anulare a acestui contract in instanta. Trebuie prin contencios administrativ ? trebuie sa respect prevederile art. 7 din legea 554/2004 ?

Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: cristian_222 , utilizator 23:43, 6 Mai 2014
Buna seara. Actiunea in constatarea nulitatii contractului de arenda este o actiune de natura civila, guvernata de dispozitiile Codului civil si a Codului de procedura civila si ncidecum o actiune in contencios administrativ. Asadar competenta apartine judecatoriei si nu tribunalului.
Multumesc!

Trebuie in prealabil o notificare ? daca da, catre cine ?

cine are calitate procesuala activa ?
cristian_222 a scris:
sotia mea a semnat un contract de arenda pentru terenul meu (terenul este mostenire de la parintii mei). Eu nefiind de acord ca sotia sa hotarasca nimic in legatura cu acest teren vreau sa demarez procedura de anulare (...)

dar a avut procura de la dvs si astfel imputernicire sa faca acest lucru? este foarte important de stiut asta fiindca daca a semnat in baza unei procuri, trebuie sa respectati termenii contractului si sa vedeti clauzele de reziliere.
daca a facut dumneai, fara procura, este inofensiv, cred ca puteti rezolva si fara proces dar depinde de speta in sine...

Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna seara,

Nu a avut nicio procura, in plus sotia are 80 ani. A semnat contractul in alb, dar nu poate dovedi acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este admisibila actiunea in contencios administrativ daca procedura prealabila a fost indeplinita dupa termenul de 30 de zile? Alexandru Ardeleanu Alexandru Ardeleanu Salut, Am de recuperat o taxa de timbru de mediu si ma confrunt cu o problema in ceea ce priveste procedura prealabila prevazuta de Legea 554/2004. Este ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu grad ii vs. procedura prelabila/conciliere amiabila serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori si eu o parere juridica legata de interpretarea unei clauze contractuale. Daca se prevede intr-un contract de asociere incheiat intre o institutie ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)