avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua ! am o nelamurire, eu sunt divortata, am un copil de 3 ani si 6 luni si am custodie comuna cu tatal lui. de un an locuiesc in concubinaj cu altcineva si copilul meu este preluat de la gradinita de parintii concubinului meu, eu lucrand doar de dupa masa. acum sotul ma amenita ca va veni cu hartii care sa interzica luarea copilului de altcineva in afara de noi 2. sunt legi in acest sens? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:54, 19 Mai 2014
Doamnă, nu există nici o prevedere legală în acest sens.
În definitiv, dacă aţi avea angajată o bonă la copil, ar fi acelaşi lucru; mii de mame beneficiază de ajutor din afara familiei la creşterea copilului.
Nu vă faceţi griji.
va multumesc pt raspuns, m-am mai linistit
e si nu e chiar asa
Vedeti, daca ati avea o bona angajata si tatal nu ar fi de acord cu angajarea bonei respective - ati avea o problema. La fel si daca tatal ar angaja o bona cu care dvs nu ati fi de acord ati putea sa-i cereti respectivei bone sa plece si ati putea comunica la gradinita sa nu ii mai fie predat copilul la sfarsitul programului.
Gasiti o cale de mijloc pentru ca, teoretic, tatal poate depune cererea respectiva la gradinita iar gradinita trebuie sa se conformeze.
Poate vrea tatal sa se ocupe de acest aspect ..
Da, daca tot are pretentii sa nu ii ia copilul cineva strain, se poate ocupa personal de asta, sa ia copilul si sa il duca acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați - implicarea grădiniței Anuta7 Anuta7 Bună ziua! Sunt educatoare și am in grupa un copil cu părinții divorțați. In urma divorțului cei doi au custodie comună dar mama ne-a spus că tatăl ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului in strainatate CrisSofia CrisSofia Buna seara, Am o fetita de trei ani dupa o relatie de concubinaj, din cate stiu in acest sens, custodia este comuna. Copilul locuieste cu mine iar marea ... (vezi toată discuția)