Zilele trecute am fost la ITM si am cerut o Copie la contractul de munca iar ei m-au trimis la firma la care lucrez sa mi se de-a o copie. Spuneti-mi va rog si mie cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa merg pentru a mi se da si mie o copie a contractului de munca? Am inteles ca trebuie sa cer in scrie firmei la care lucerz iar ei sunt obligati sa-mi dea un raspuns in maxim 30 zile as putea cere si o fisa postului impreuna cu contractul. Mentionez ca cartea de munca e la zi la aceasta firma iar eu nu stiu sa fi semnat un contract de asta vreau sa il si vad ce scrie in el si de cine e semnat
Firma avea obligatia sa va dea un exemplar original al contractului de munca, dar poate daca le spuneti ca va este necesar contractul pentru a face un credit nu vor mai fi asa suspiciosi in legatura cu cererea dvs. S-ar putea asa sa il obtineti mai usor decat pe caile corecte.
Daca a semnat altcineva in lcul dvs... e infractiune...
Daca in contract aveti trecut un salariu mai mic decat primiti, ITM nu prea are cum sa sanctioneze angajatorul, daca exista contract nu e munca la negru.
Depuneti in scris o cerere la ITM pentru a va elibera o copie de pe c.i.m. al dvs. ... Exista un Ordin dat de catre fostul ministru al muncii prin care se prevede posibilitatea eliberarii de copii de pe actele depuse de catre angajatorii din arhiva ITM-ului contra unei taxe.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Litigii de munca
rocsica
Problema mea este urmatoarea: in data de 1 iunie m-am angajat, am semnat contractul de munca la o firma. Toate bune pana in data de 18 cand am aflat ca pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz c.i.m.
denisa_eu
La noul meu loc de munca se practica urmatoare: se prezinta noului angajat spre semnare cele trei exemplare C.I.M., dupa ce se semneaza de catre salariat, se ... (vezi toată discuția)