avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executie silita giranti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executie silita giranti

In 2008 sotul meu cu incă un coleg au fost giranti pentru seful lor. Bine inteles ca acesta a plecat din tară, nu are nimic în proprietate și instanța a decis ca cei doi giranti sa fie executati pentru suma de 22.000 lei. Am primit o notificare cum ca vine executorul in casa sa execute. Casa este mostenirea mea si nu a sotului pentru care deocamdata nici nu a fost facut acul de mostenire. Sotul e plecat in strainatate nici macar nu este acasa. Are drept executorul sa intre in casa la mine? Sotul are doar domiciliul de pe C.I. pe adresa respectiva. La data la care a facut împrumutul el locuia inca la parinti. Am fost la banca și mi s-a propus sa iau un credit pe valoarea respectiva impreuna cu celelalt girant, sa platim datoria completa urmand ca noi sa plaim ratele pentru imprumutul nostru pentru a scăpa de dobânda de 29% pe luna aflată pe creditul executat. Imi este foarte frica sa ma bag in datorii iar, am si eu rate la banci.....si sunt bun platnic. Cum sa scap ????????? Sotul meu nu deține nimic in proprietate..... va rog ajutațimă cu un sfat :(( :(( #-o #-o
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 13:46, 11 Mai 2014
Buna ziua,

Sotul este cel executat si raspunde cu bunurile sale, fie ele bunuri proprii sau proprietate comuna. Nu veti raspunde dvs. Doar el raspunde cu toate bunurile si veniturile sale.

Banca v-a propus sa faceti dvs un credit ca, daca e cazul, sa va poata executa pe dvs direct. Nu faceti prostia asta ca nu va ajuta.

Se va incepe executarea contra sotului si i se vor cauta bunurile si veniturile, dar daca nu are nu are executorul ce face.

Succes,
Si in cazul acesta are dreptul sa intre in casa ? Că vine cu politia! Sotul a cumparat un televizor candva iar eu am cumparat un congelator pe rate pe care l-am platit din salariul meu.Are dreptul sa intre in casa care nu este proprietatea sotului si sa inceapa sa execute? Cum fac dovada ca restul lucrurilor din casa ca al doilea TV, sau frigider sau aragaz nu au fost cumparate in timpul casatoriei sau am primit eu cadou de la tatal meu? Nu mai am chitanțele pentru ca nici nu am visat ca trebuie sa dovedesc vreodata de unde le am !!!????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neplata rate banca [2014] Cristi_Gologan Cristi_Gologan Buna ziua, Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii (\\"cu buletinul\\") la care nu mai pot plati ratele. As vrea sa stiu ce anume poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Lamurire executare silita bunuri mobile UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Am vazut foarte multe topicuri in legatura cu acest subiect, insa in niciunul nu exista un raspuns clar/sigur, ci n raspunsuri care se bat cap in cap. Vreau ca ... (vezi toată discuția)