Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas sau nu

Buna ziua.
Cine ma poate ajuta cu o opinie: tatal meu a divortat de mama in 1989. La divort au hotarat de comun acord, ca tata sa ii plateasca o pensie de intretinere mamei de 400.000 lei (adica 40 Ron).
Anul trecut tata a murit. Poate mama sa ceara pensie de urmas de la Casa de pensii?
Fac mentiunea ca mama nu s-a mai recasatorit, si are buletin pe acelasi nume de familie cu tatal meu.
Exista vreo alta posibilitate pentru a o ajuta cu venituri in acest sens?
As aprecia orice idee care ar putea sa o ajute?
Multumesc anticipat.

Nu, mama nu mai are vreo legatura cu tata, nu beneficiaza de pensie de urmas.
Nu are venituri ?
Nu are nici un fel de venit.
Macar prin asistenta sociala exista vreo posibilitate?
ce varsta are ? nu poate munci, nu a muncit niciodata ? e bolnava ?
Are 70 ani impliniti. Nu a muncit. A crescut 3 copii.
Are drept de intretinere de la copii.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara homonai homonai Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)