avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu mi-a platit niciodata pensia alimentara. Dupa moartea mamei mele am reluat legatura cu tatal meu. El a plecat in Ungaria la lucru. Ideea este ca as vrea sa il oblig la plata pensiei alimentare, fiindca veniturile mele sunt mici, mai stiu ca intr-un fel este obligat sa imi plateasca pensie alimentara atata timp cat studiez si sunt la o scoala. In sentinta de divort specifica plata pensiei. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: homonai , utilizator 16:11, 1 Noiembrie 2012
Probabil ca pensia stabilita in sentinta de divort este una foarte mica dat fiind ca au trecut atatia ani.
Daca este inst a stabilit in procent te-ar ajuta mai mult, tatal fiind obligat sa achite pensia.

Acum in sentinta ar trebui sa scrie ca plata se va face pana la 18 ani sau pana la 26 de ani daca esti in continuarea studiilor. Daca scrie ca doar pana la 18 ani sau daca suma aratata este una foarte mica va trebui sa introduci o cerere de majorare a pensiei de intretinere.

Conditia ar fi insa sa nu realizezi venituri. Ori tu vorbesti despre venituri insuficiente ? La ce fel de venituri te referi?
Eu primesc pensie de urmas dupa mama, alte venituri nu exista. Si vreau sa il oblig pe tata sa-mi plateasca pensia care mi se cuvine de la el pentru a ma putea descurca. Pentru ca el niciodata nu a platito. Si vreau sa stiu ce ar trebui sa fac.
Formuleaza o cerere de majorare a pensiei de intretinere impotriva tatalui tau, arata ca veniturile tatalui tau s-au marit din momentul pronuntarii sentintei de divort, ca nevoile tale de ajutor financiar sunt mai mari in conditiile decesului mamei, depune adeverinta de la facultate pentru a dovedi ca esti in continuarea studiilor, o inregistrezi la judecatorie. Va urma un proces in urma caruia tatal tau va fi obligat sa plateasca, iar daca nici dupa obtinerea hotararii nu plateste formuleaza plangere penala contra lui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Am inteles . Multumesc Frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters167640 ContSters167640 Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne ... (vezi toată discuția)