avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-charity work- peste hotare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-charity work- peste hotare

buna ziua. Ma numesc Andrei(student) si vreau sa v-a multumesc anticipat pentru interesul fata de postul meu. Imi doresc sa deschid un ong dar mi-as dori ca promovarea care o fac si donatiile pe care le cer sa se concentreze mai mult asupra tarilor precum Australia si America(zic asta datorita unor studii care arata ca in tarile respective sunt sansele cele mai mari obtinerii unei donatii). M-am interesat despre ce ar implica sa deschid ong-urile direct in tarile respective iar nu cred ca e ceva prea rentabil(sunt necesari foarte multi oameni in functie de directori si experti plus inca o multime de acte care ma depasesc), in schimb as fi interesat despre un ong cu sediul aici in romania dar sa pot cere legal donatii in tarile respective. Din ce am citit pe siturile lor guvernamentale este posibil dar nu prea inteleg termenii si condiitiile. orice mic ajutor v-a fi de folos deci v-a rog discutati liber orice punct de vedere. va multumesc inca o data
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:13, 28 Mai 2014
Un ONG din Romania poate primi donatii de la persoane fizice sau juridice din alte state. Pentru a desfasura insa activitati specifice in alte state poate fi insa problematic, majoritatea legislatiilor conditionand asa ceva de obtinerea unei autorizatii, neexistand libertate de activitate transfrontaliera in domeniul non-profit asa cum exista in domeniul comercial. Si ca sa activeze in Romania, un ONG strain are nevoie de inregistrare la Judecatorie (fara sa infiinteze un ONG pe legea romana) si pentru aceasta in plus are nevoie de autorizatie de la Guvern, prin Hotarare a Guvernului! Daca trimiteti cereri de donatii prin corespondenta cel mai probabil nu e nevoie de nicio autorizare in alte state, insa trebuie verificata legislatia acelor state pentru a avea siguranta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Includerea in cadrul unui ong din romania a unei sucursale a unui ong din strainatate ASPPBC ASPPBC Care sunt documentele necesare in vederea includerii in cadrul unei Asociatii deja existente cu sediul in Romania a unei sucursale a unui ONG cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Ong românesc cu sucursala in alta tara europeana Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Poate un ONG românesc să-și deschidă o sucursală într-o altă țară europeană? Și trebuie să depună cererea cu actele de deschidere ... (vezi toată discuția)
Ong??? SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA buna, am o neclaritate, daca infiintez un ong sau asociatie non-guvernamentala pot sa solicit donatii pentru echiparea unei sali de sport/fittness/ aerobic/ ... (vezi toată discuția)