avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare taxa auto

Buna ziua,
Am luat o masina de la un membru al familiei si am inmatriculat-o dupa 2008 si pentru ca am avut prea mare incredere nu am trecut-o pe mine si nici nu am facut nici un act.Am platit taxa de prima inmatriculare si acuma pentru ca ne aflam intr-un conflict cu persoana respectiva ne-a radiat masina.
Spuneti-mi,va rog,mai pot recupera taxa auto?A fost peste 1000 euro si as vrea macar banii acestia sa-i recuperam avand in vedere ca ne-a costat 4000 de euro masina.
Va multumesc anticipat.
Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Hellena_0805 , utilizator 23:07, 15 Mai 2014
Ca sa va recuperati taxa auto platita, exista niste conditii printre care, sa fiti proprietarul masinii! Din moment ce dvs. nu ati facut nici un act pentru a demonstra ca sunteti/ati fost proprietar al masinii, taxa auto nici macar nu s-a achitat pe numele dvs. si in concluzie nu ati fi putut-o recupera niciodata. Deci, categoric nu puteti recupera taxa!
Nu puteti recupera o taxa de prima inmatriculare platita pentru un autoturism pentru care nici macar nu ati fost proprietar. In momentul cand ati efectuat o astfel de plata fara sa intocmiti acte de vanzare-cumparare ati facut-o pe riscul dumneavoastra.
Va multumesc frumos.As fi mai vrut sa stiu daca se mai poate recupera taxa la o masina radiata.
Am lucrat la Finante Publice si din practica va pot spune ca au existat cazuri in care s-au restituit sumele achitate cu titlul de taxa auto si pentru masini radiate. Recuperarea acestor taxe s-a facut pe baza de hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, deci trebuie initiata o actiune in instanta pentru aceasta! Conform legii, nu s-ar mai putea recupera aceasta taxa daca masina a fost radiata deoarece, pentru a solicita recuperarea trebuie sa faceti dovada ca sunteti proprietarul masinii si sa depuneti documentele acesteia, in original, la dosarul de restituire, iar din moment ce aceasta a fost radiata, nu mai detineti documentele doveditoare. Dar cum in Romania este posibil orice, puteti initia actiune in instanta si poate aveti noroc asa cum au avut si alte persoane! Si tot din experienta practica va spun ca, dintre cei care au actionat in instanta, cei care au fost reprezentati de un avocat, au avut mai mari sanse de castig si au castigat sume mai mari decat ceilalti. (rata inflatiei, dobanzi, etc)
Dar revin asupra faptului ca trebuie sa fiti sau sa fi fost proprietarul masinii!

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 pentru masina inmatriculata in ro razvan0411 razvan0411 Buna seara, Am o mare problema in acest moment legata de taxa auto reintrata in vigoare la inceputul acestui an, taxa la care vor fi supuse si autoturismele ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare... eu_inginer eu_inginer inteleg ca se poate cere restituirea taxei de prima inmatriculare... care e procedura? (vezi toată discuția)