avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto 2013 pentru masina inmatriculata in RO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto 2013 pentru masina inmatriculata in RO

Buna seara,
Am o mare problema in acest moment legata de taxa auto reintrata in vigoare la inceputul acestui an, taxa la care vor fi supuse si autoturismele inmatriculate deja in Romania.
Am cumparat in la sfarsitul lunii noiembrie 2012 o masina Renault Megane cu an de fabricatie 2005, inmatriculata, cu toate actele in regula, proprietarul anterior fiind tot din Romania. Programarea la RAR am facut-o pe data de 10 decembrie, si datorita aglomeratiei celor de acolo, am fost chemat cu masina in data de 8 ianuarie 2013. Astazi, cand am fost la politie, mi s-a spus ca am de platit taxa de mediu (aproximativ 1700 euro, pretul de piata al masinii fiind de maxim 4000 euro).
Nu am aceasta suma de bani, ce pot face in conditiile in care vina nu e a mea, inmatricularea nu am putut-o face pana la 31.12.2012 din cauza celor de la RAR. La Politie mi s-a spus ca puteam merge in alte judete sa fac inspectia RAR, dar habar nu am avut ca se putea face asta, atata vreme cat eu am domiciliul in Constanta.
Avand in vedere ca data contractului de vanz-cumparare este nov. 2012, avand si dovada datei la care am programat masina la RAR, cum pot proceda sa inmatriculez masina fara plata acestei taxe?? Nu e vina mea ca am trecut in anul 2013!
Am luat legatura cu un avocat specializat pe spete legate de recuperarea/neplata taxei auto, si mi-a spus ca nu se poate face deocamdata nimic, deoarece pana acum procesele pe care el le-a avut faceau referire doar la masinile de provenienta UE, legat de cele din Romania, nu stia sa imi spuna nimic.

Ce am de facut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghesus , utilizator 16:13, 15 Ianuarie 2013
Din pacate nu puteti face nimic. In cazul dumneavoastra se aplica legislatia in vigoare la momentul la care dumneavoastra solicitati inmatricularea pe numele propriu. Iar legislatia in vigoare la acest moment prevede ca se plateste taxa si pentru autovehiculele deja inmatriculate inainte de 2007 si care isi schimba proprietarul.
Buna ziua intentionez sa achizitionez o masina an fabricatie 2003 si ultima inmatriculare a fost in luna 07 .2008, masina a fost inmatriculata numai in Romanaia.,Pentru inmatriculare este posibil sa platesc aceste sume aberante de ordinul sutelor de euro sau cum am auzit chiar miilor ?.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare dupa noua lege? cipry_blue cipry_blue as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe ... (vezi toată discuția)
Taxa auto aditu_smile aditu_smile buna ziua! in data de 13 decembrie 2012 am achizitionat un autoturism(inmatriculat in RO) avand anul de fabricatie in 2006. nu am putut sa-l inmatriculez pana ... (vezi toată discuția)
Taxa auto reziduala nik2003 nik2003 Am vandut o masina in strainatate si am depus actele pentru recuperare taxa auto reziduala. Stiu ca nu imi dau banii pe care i-am platit ca taxa de ... (vezi toată discuția)