avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare fundatie pentru achizitionare aparatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare fundatie pentru achizitionare aparatura medicala

Buna ziua
as dori sa ma ajutati cu urmatoarea speta
O fundatie creata pentru sprijinul unui spital, poate printre alte activitati sa achizitioneze aparatura medicala pe care ulterior sa o inchirieze spitalului pentru a o folosi in tratamentul pacientilor (computer tomograf, RMN, ecograf, etc.) si in ce conditii poate fi realizata aceasta activitate pentru a nu incalca legea.
Va multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Mihai Lisețchi , Alte profesii 10:14, 28 Mai 2014
Poate in principiu o fundatie si cumpara aparatura si sa o inchirieze spitalului, dar daca e inchiriere si nu comodat sau donatie, mai este acesta un "ajutor"? Sau e o inchiriere sub pretul pietei, si prin asta fundatia ajuta spitalul? Oricum, daca e inchiriere, chiria e venit din activitatea economica si se trateaza ca atare dpdv fiscal si contabil.... Atentie la existenta unei eventuale afilieri cu spitalul a persoanelor din conducerea fundatiei, ca la inchiriere sa nu apara probleme de conflict de interese.... si atentie ca in activitatea fundatiei acele inchirieri, fiiind activitate economica, sa isi pastreze caracterul subsidiar, sa nu devina principala activitate, ca atunci se aluneca in ilegalitate....
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
radumititean, utilizator
nu exista, mai demult, o reglementare care interzicea utilizarea donatiilor pt activitati lucrative?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie pentru medici RexCry RexCry Sa zicem ca 5 medici intemeiaza o asociatie pentru ajutorarea medicilor sau ceva in genul asta. Din punct de vedere legal au voie sa se finanteze pe ei insusi ... (vezi toată discuția)
Achiziționare kituri test de către o asociație pacienti SOS15 SOS15 Ce condiții trebuie îndeplinite pt o asociație de pacienți pt a achiziționa kituri de testare genetica pt hematologie și pt a le dona apoi unui spital? ... (vezi toată discuția)
Despre autofinantare si aria (geografica) de desfasurare a activitatii unui ong Morgiana Morgiana Buna ziua, Am cateva intrebari punctuale, delimitate una de alta. 1. In criza de fonduri, mai ales la inceput, cand sponsorii sunt reticenti si cer ... (vezi toată discuția)