avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata serviciilor (apa, incalzire) direct la furnizor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata serviciilor (apa, incalzire) direct la furnizor nu prin asociatia de proprietari

Va rog mult, va solicit o intrebare pentru ca nu am primit nici un raspuns de la asociatia de proprietari de care apartin.
Eu si mai multi locatari din scara, dorim sa ne platim individual costurile la apa si caldura, direct la furnizori, nu prin asociatie. Cum trebuie sa procedam in acest caz ?
Multumesc si raman in asteptarea unui raspuns,
Aceeasi.

luati legatura cu furnizorii. nu stiu daca vor fi de acord.
Puteti plati in contul bancar al furnizorilor, dar trebuie sa specificati ca este vorba de asociatia dv. deoarece contractul este intre furnizor si asociatie.
Daca va puneti numai numele dv. furnizorul nu va sti din ce const sa scada plata facuta.
In plus de asta trebuie sa prezentati si sa lasati la asociatie o copie de pe ordinul de plata astfel incat administratorul sa stie sa faca plata redusa cu suma pe care ati achitat-o dv.

Va incurcati inutil, dar daca asa doriti, exista aceasta posibilitate de a plati prin banca.
Avand in vedere ca furnizarea utilitatilor se realizeaza in temeiul contractului incheiat intre furnizor si asociatia de proprietari,eventuala achitare directa la furnizor nu garanteaza intreruperea relatiiilor/obligatiilor dv fata de asociatia de proprietari,ci din contra poate genera o serie de neplaceri ,de nerecunoastere plata,cu imposibilitatea inregistrarii plati efectuate de dv in evidentele asociatiei de proprietari cat si la furnizorul de utilitati
Puteti incerca discutarea cu furnizorul de utilitati daca accepta incheierea de contracte individuale de furnizare utilitati
De regula, niciun furnizor de utilitati nu accepta plata direct de la proprietarii de apartamente, atat timp cat nu are si un contract de furnizare direct. De ce ar face asta? Sa se complice si, in loc sa aiba 1 client mai mare sa aiba 10-50-100 de clienti mai mici? Toata povestea asta inseamna costuri mai mari pentru furnizor, ingreuneaza urmarirea incasarilor.
In al doilea rand, de unde stie fiecare proprietar de apartament cat anume sa plateasca dintr-o factura? Plateste fiecare cat considera el ca a consumat? Eventualele diferente (care acum se redistribuie) cine si cum le va plati?
Care ar fi avantajul pentru un proprietar de a plati el direct la furnizor in loc sa plateasca la asociatie? Daca veniti cu ideea ca asociatia face nu stiu ce, ca restantierii nu platesc etc, in mod sigur ar fi mai simplu pentru toti sa va alegeti ca presedinte / comitet / administrator persoane care stiu despre ce este vorba in domeniul asta si atunci nu veti mai avea probleme.

Eu ma mir ca pe forumul acesta apar sfaturi de gen: "puteti platiti in contul bancar al furnizorului".
Am avut si noi cativa proprietari revolutionari care au vrut sa plateasca ei direct catre Apa Nova sau Radet si li s-au intors banii inapoi (dupa vreo 2-3 luni) ca plata necuvenita. Banii platiti de acestia au stat intr-un cont al furnizorului, nealocati, pentru ca nu stiau carui cod de client sa-i aloce si nu aveau nici baza legala pentru a-i aloca . Mai mare umblatura pentru respectivii proprietari ca sa isi recupereze banii, plus ca intre timp au mai fost si restantieri catre asociatie cu sumele respective.
Multumesc.
Eu si alti locatari din scara, dorim sa facem contract individual cu furnizorii de servicii pentru apa si caldura. Cred ca doar pentru plata serviciilor, ne complicam inutil.
Va rog, se poate face contract individual ? Acest aspect ne intereseaza, insa nu am pus intrebarea potrivita.
Multumesc,
Aceeasi.

Alte discuții în legătură

Repartizarea sumelor pentru pierderi apã ºi canalizare zmarius zmarius Vă rugăm să ne ajutaţi într-o problemă legată de împărţirea sumei ce reprezintă pierderi la apă şi canal. Suntem două scări de bloc cu un ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)
Incheiere de contracte individuale pe fiecare proprietar in parte la apa rece catana aurora cristina catana aurora cristina Avem asociatie de proprietari pe casa scarii, sunt 5 proprietari cu datorii mari , am lacut coloana de apa rece pe casa scarii legala cu proiect si societate ... (vezi toată discuția)