avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata serviciilor (apa, incalzire) direct la furnizor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata serviciilor (apa, incalzire) direct la furnizor nu prin asociatia de proprietari

Va rog mult, va solicit o intrebare pentru ca nu am primit nici un raspuns de la asociatia de proprietari de care apartin.
Eu si mai multi locatari din scara, dorim sa ne platim individual costurile la apa si caldura, direct la furnizori, nu prin asociatie. Cum trebuie sa procedam in acest caz ?
Multumesc si raman in asteptarea unui raspuns,
Aceeasi.

elga50 a scris:

..............
La Bucuresti ne asteptan in fiecare an sa ni se comunice ca primaria municipala nu va mai subventiona Gcal. In fiecare an stam cu sufletul la gura. Daca asta se va intampla, cand se va intampla, multe blocuri vor ramane fara apa calda si caldura pentru ca fondul lor de rulment este pe sponci.
.............

La Constanta Gcal nu este subventionata si nu moare nimeni...

Personal, cred ca restantierii trebuie sa fie tratati conform Legii 230, respectiv "penalizari" si "privilegiu imobiliar" urmat de executare silita. Desigur, ca presedinte de asociatie, nu as face asa ceva decat impingand la maxim de timp, suportabil, executarea silita. Dar, in situatia in care restantele devin o povara insuportabila, de exemplu atunci cand se pune problema intreruperii utilitatilor, actiunea de executare silita nu mai poate fi ignorata.

As zice ca asociatia trebuie sa dea dovada de multa intelegere, de retinere, dar si de fermitate atunci cand este cazul !
Pai n-am spus ca ar muri cineva, am spus doar ca multe asociatii ar ramane fara apa calda si caldura.
Subiectul era legat de fondul de rulment care asigura plata utilitatilor sau ajuta cat mai mult posibil plata acestora.

Raspunsul dv. este ca in bancul cu rabi care in final spune: "....si tu ai dreptate, si tu ai dreptate" (!!!)
La Bucuresti, am inteles ca urmeaza sa se intample o alta chestie.... Sa se privatizeze CET-urile, si sa se restructureze, in sesul ca nu se va mai produce deloc energie electrica ci doar termica la pret mai mare (prin co-generare iesea tarif mai mic) iar tot profitul va intra in buzunarul acelor firme private, pe spinarea beneficiarului de caldura si apa calda. Daca disparte si subventia nu va fi usor.. facturile vor fi foarte mari. Mai tot timpul in Bucuresti s-a aratat oamenilor pisica neagra cu subventia, care a fost totusi mentinuta din interes electoral. Alesii nostri stiu ca fara votantii din Bucuresti sunt morti.

Personal consider ca tot o centrala termica de scara sau de zona e solutia astfel incat sa stie fiecare cat consuma si cati bani face. Si asa costa mult datorita pretului gazelor consumate de centrala dar macar stii pe ce dai banii.
Reducandu-se atat de mult cheltuielile cu intretinerea, sigur proprietarii se vor putea descurca. In fond este o piata libera, concurentiala si preturile si modalitatea de plata se pot negocia. Luati exemplul altor proprietari care au renuntat la Asociatia de proprietari si se descurca nepaipomenit de bine. Faceti o comparatie inainte si dupa. Este evident ca oamenii nu-si cunosc interesele proprii iar altii stiu sa profite din plin de naivitatea si ignoranta lor.
Aceeasi.
Centrala termica individuala. Altfel din nou se ajunge de unde am plecat., cheltuieli comune. Cheltuielile comune ar trebui sa ramana doar pentru partile comune. Oamenii au inceput sa se descurce si singuri. Nu mai e nevoie de organizatii gen CAP.
Aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea sumelor pentru pierderi apã ºi canalizare zmarius zmarius Vă rugăm să ne ajutaţi într-o problemă legată de împărţirea sumei ce reprezintă pierderi la apă şi canal. Suntem două scări de bloc cu un ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)
Incheiere de contracte individuale pe fiecare proprietar in parte la apa rece catana aurora cristina catana aurora cristina Avem asociatie de proprietari pe casa scarii, sunt 5 proprietari cu datorii mari , am lacut coloana de apa rece pe casa scarii legala cu proiect si societate ... (vezi toată discuția)