avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rascumparare polita asigurare viata inainte de termen
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rascumparare polita asigurare viata inainte de termen

Buna ziua.
Am o polita de asigurare de viata tip United Link cu componenta de investitii, incheiata in 2008 pe 20 ani, pt. care am in momentu;l de fata valoarea contului de 5500 RON si primele platite pana acum 8000 RON. Doresc sa rascumpar polita deoarece mi-am pierdut locul de munca si nu o mai pot sustine. Care ar fi valoarea de rascumparare la care sa ma astept?
Multumesc.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:37, 20 Mai 2014
Analizati cu atentie contractul si veti regasi acolo valorile de rascumparare in functie de anul in care doriti sa va retrageti.
Daca nu ati avut cumparata si clauza "Pierdere loc de munca",(in acel caz ratele ar fi fost achitate in continuare de catre asigurator ), aveti posibilitatea sa pastrati contul pana la maturitate in 2028(puteti oricand,la cerere, sa o reactvati continuand plata primelor), urmand sa primiti atunci suma integrala sau sub forma de indemnizatie lunara.Daca doriti rascumpararea anticipata, in afara de datele pe care le aveti in conditiile primite odata cu polita, puteti solicita o informare scrisa de la persoana dv. de contact - consultantul life.
De la noi, aici, nu puteti primi un raspuns exact, ci numai unul de principiu, fiecare firma avand propria politica financiara legata de administrare si comisionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum Mia3 Mia3 Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca ... (vezi toată discuția)