Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terasa/balcon vecini

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am un apartament de trei camere intr-un bloc de 8 etaje + 1 (la ultimul nivel sunt boxe).Deasupra mea la et.8 locuieste o doamna in varsta care are un balcon/terasa retrasa de 24 mp care este neinchisa si nu a fost intretinuta in mod corespunzator astfel ca la o ploaie mai puternica si cu vant imi inunda partial apartamentul (suprafata utila a ap.meu este in jur de 90 m.p).Am incercat pe cale amiabila sa rezolv problema, i-am trimit si instiintare prin posta ca daca nu ia masuri ii fac reclamatie dar doamnei nu prea ii pasa.Doamna e de parere ca ar trebui sa platesc eu sau sa impartim cheltuielile cu reparatiile pentru ca e acoperisul meu.Am fost la OCPI si am luat un extras de carte funciara in care scrie clar ca e balconul dansei.Problema e ca nu intotdeauna cand ploua imi inunda apartamentul (dansa isi uda florile de pe terasa cu furtunul) dar ma gandesc ca in timp se degradeaza plafonul si tot timpul cand ploua stau cu teama ca o sa imi ploua si in casa.Ce demersuri pot intreprinde?Ma gandeam sa fac o reclamatie la ISC, as avea nevoie de un model.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
nicoletabugeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 10:56, 21 Mai 2014
Balconul apartine doamnei in etate careia ii revine si obligatia legala sa intretina pe propria cheltuiala proprietatea sa,coform
L nr 230/2007 Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Nu se justifica sesizarea ISC ,deoarece in speta nu este vorba despre executie lucrare noua care eventual sa nu detina autorizatiile avizele necesare
Daca amiabil nu puteti solutiona,puteti eventual sa contactati mediator
Multumesc pentru raspuns, acelasi articol de lege i l-am spus si doamnei dar nu a intreprins nici o actiune de reparat terasa.Ma gandeam sa fac reclamatie la ISC pentru a trimite un expert sa evalueze terasa si riscurile la care este supusa constructia pe termen lung datorita infiltratilor (repetate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de la etaj AIVLIS AIVLIS Cine ma poate ajuta, cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am probleme cu vecinul de deasupra apartamentului meu?. Am avut(am) loja la una din camere, am ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul ancamaia ancamaia Buna ziua, Citesc de mai multa vreme mesajele de pe acest forum si am primit la randul meu raspunsuri competente de fiecare data cand am avut nevoie. Acum am ... (vezi toată discuția)