avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

buna ziua.
Pentru o doamna nascuta in 1958 angajata in 20.08.1976 are 38 ani vechime din care 15 ani grupa a 2 a.Cind poate iesi anticipat la pensie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:24, 21 Mai 2014
Precizati,luna nasterii.
12.10 1959 ma scuzati am gresit anul
~ Conținut șters la cerere ~
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Aduc o perioada suplimentara(stagiu aferent)la vechimea in munca de 3 ani si 9 luni(3 luni/an).
38+3 si 9 luni=41 de ani si 9 luni de stagiu
O reducere cu 3 ani a varstei standard de pensionare
61 de ani si 7 luni-3 ani = 58 de ani si 7 luni-limita de varsta
Pensie anticipata la 56 de ani si 7 luni(61 si 7 - 5).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni fara intrerupere din care 21 ani si 7 luni in grupa a II-asi as dori sa ... (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am lucrat 33 ani si 4 luni din care 21 ani si 7 luni grupa II,as dori sa-mi spuneti cand pot sa ma pensionez ... (vezi toată discuția)