avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspunderea membrilor comisiei de inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspunderea membrilor comisiei de inventariere

buna ziua
as dori sa pun o intrebare :
In 2011 am facut parte dintr-o comisie de inventar la o scoala ,inventar realizat si incheiat.
In acelasi an scoala s-a unit cu o alta. Bilantul si actele contabile au fost predate noului contabil si noii conduceri.(care intre timp s-au schimbat-nu mai sunt angajati ai scolii)
Acum se constata ca exista diferente in minus de obiecte de inventar si conducerea scolii vrea sa ne impute noua comisiei, ceea ce lipseste.
Spuneti-mi va rog cine este raspunzator de ceea ce lipseste acum??
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 21:18, 21 Mai 2014
de lipsa unui bun raspunzator se face cel care a primit bunul in gestiune, folosinta, etc.nu o comisie de inventariere.
daca se poate proba ca acea comisie a intocmit liste de inventar care au cuprins bunuri inexistente-varianta in care ar exista o logica in imputatia despre care vorbiti -atunci, masura imputarii acelor bunuri inesxistente tercute in listele de inventar ar fi cea mai mica sanctiune pe care ar primi-o membrii acelei comisii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte la comisia de inventariere bunuri -lipsa??? Ramona24 Ramona24 Salutii! Ce anume trebuie sa faca un presedinte la comisia de inventariere a bunurilor achizitionate de institutia lui si montate in alt ... (vezi toată discuția)
Inventar gestiune napoleonul napoleonul Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: la efectuarea inventarului gestiunii unui depozit participa toti si cei doar detasati doar pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire lipsa in gestiune AlinN2 AlinN2 Am si eu o intrebare: se poate imputa marfa degradata care la un inventar de predare-primire a fost ascunsa printre cea valabila in mijlocul si pe baza de jos ... (vezi toată discuția)