avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire executare banca
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire executare banca

Problema este in felul urmator:

Clientul X nu a platit la timp ratele aferente ( doar 70% din rata pe o luna/in fiecare luna ). Luna in curs merge sa plateasca ( plata se face doar pe baza cardului ). In momentul in care introduce cardul se blocheaza si este instiintat ca cardul a fost retinut pentru FURT.

Suna la banca, nimeni nu stie cine se ocupa de asta si in cele din urma este instiintat ca banca a luat o noua hotarare si cei care nu au platit la timp vor fi executati si vor primi instiintari in termen de 24 de ore.

Nelamurirea mea este : Cum poate banca sa procedeze direct la o astfel de masuri in conditiile in care clientul NU A FOST INSTIINTAT NICI TELEFONIC NICI PRIN POSTA DE MASURA LUATA?Este cazul sa contactez un avocat devreme ce banca nu a instiintat clientul ca dosarul sau a fost preluat de o firma recuperare creante?

Poate fi banca trasa la raspundere pentru un astfel de abuz?Cum?

Va multumesc si astept cu interes sfatul dvs.
Cel mai recent răspuns: MITCHCHE , utilizator 15:04, 6 Mai 2009
Luati legatura cu un avocat deoarece intradevar este vorba de un abuz din partea bancii.
Nu este cazul sa va alarmati. Firma de recuperari creante nu a facut decat sa va suna. Nu au preluat creanta.

Ce rate sa platiti? Va referiti la suma minima de plata?
Tocmai aceasta este problema ca nu m-a sunat nimeni de la firma de recuperari, clientul X a sunat sa verifice de ce cardurile ( cu care putea sa platesca ) sau fost blocate. Asa a fost informat ca banca a luat anumite hotarari.

Este o rata de plata gen 300E din care clintul platea cat avea o data 100 alta data 200.

Telefonic a fost instiintat ca va primi o notificare de la banca.

De aceea intreb ce se poate face in situatia aceasta si cum poate clinetul trage baca la raspundere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire de salariu ank2010 ank2010 buna seara va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema.daca am un credit de nevoi personale si 2 carduri la banca X nu am mai achitat de vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre banca ContSters342111 ContSters342111 Buna ziua, cu cativa ani in urma am facut la o banca un card de cumparaturi.mi-am platit rata sau dobanda pana acum 3-4 luni cand am avut niste probleme si am ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog, un caz mai delicat, banca vrea ne ia casa ca i-am platit ratele doriana83 doriana83 Buna seara, va rog sa ma indrumati si sa ma ajutati in privinta unei probleme cu o familie mai saraca si de la tara, care a facut un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)