avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie PAD
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie PAD

am un credit cu ipoteca pentru care incepand cu anul acesta mi s-a solicitat suplimentar asigurarea PAD cesionata in favoarea bancii.Mentionez ca blocul in care este situat imobilul ipotecat ,este consolidat fapt pentru care pana anul acest am incheiat asigurarea PAD.Daca inchei o a 2 a asigurare PAD pe care nu o cesionez in favoarea bancii ,in caz de producere eveniment asigurat beneficiez de despagubire?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:30, 25 Mai 2014
Nu se pot face 2 asiguirari de acelasi tip pe acelasi imobil.
Si acum sunteti asigurat numai ca, imobilul fiind ipotecat bancii, tot ea va incasa primele in caz de aparitie a unui eveniment asigurat (pentru a pastra valoarea bunului gajat aprox. la valoarea din contract).
Cat timp aveti de restituit bancii sume aferente creditului, orice asigurare este cesionata in limita soldului restant. Numai in cazul in care va achitati integral creditul, atunci beneficiile asigurarii in cazul producerii unui risc asigurat vor fi redirectionate catre dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta CCinezan CCinezan Buna ziua, Daca se poate as dori un sfat in legatura cu urmatoarea chestiune: - am cumparat un apartament cu 3 camera prin credit ipotecar care bineinteles ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit si polita pad adi0374 adi0374 Buna ziua, Fratele meu are un credit la Banca Romaneasca pe care il achit eu lunar. Creditul mai are sold de 1.497 eur in prezent. La acest credit fiind cu ... (vezi toată discuția)