avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat Dureaza un an penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat Dureaza un an penal

Stiu ca in momentul actual , un an penal inseamna 8 luni , dar am auzit zvonuri cum ca s`ar reduce la 6 luni. Este Adevarat???
Anul are 12 luni.Aceasta expresie este folosita de regula in randul detinutilor, nu o veti gasi in cartile de specialitate.
Daca va raportati la liberarea conditionata, Instanta o poate dispune inainte de executarea in intregime a pedepsei inchisorii, daca sunt indeplinite conditiile strict si limitativ prevazute de lege.
Liberarea conditionata are caracter facultativ, nereprezentand un drept, ci numai o vocatie generala a condamnatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa ca anul de puscarie sa se faca de 6 luni Oanna9119 Oanna9119 Buna seara....Am si eu o intrebare: exista vreo sansa ca anul de puscarie sa se faca de 6 luni sau sa se faca redozari anul acesta? (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani inchisoare- cat executa? Ana15673 Ana15673 Buna seara vreau sa va întreb soțul meu este arestat si are de executat 3 ani cat din pedeapsa executa . Va multumesc (vezi toată discuția)
An de detentie 6 luni ncpp? control judiciar pe cautiune? MorosanuMadalina MorosanuMadalina este adevarat ca NCPP prevede ca anul de detentie este de 6 luni daca nu se intocmeste pt. condamnat rapoarte negative? Daca o persoana a primit o sentinta ... (vezi toată discuția)