avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibilitate de concesiune a spatiului verde din fata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibilitate de concesiune a spatiului verde din fata blocului

Buna ziua,

Locuiesc in Iasi la parterul unui bloc si as dori sa stiu daca este posibil sa iau in concesiune de la primarie spatial verde aferent locuintei mele (aprox 4x12 metri patrati) in vederea intretinerii lui, pe o perioada cat mai mare, 20-30 ani intrucat doresc sa investesc in amenajarea acestui spatiu (gazon, flori, arbusti, copacei).
Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine acesta concesiune.
As dori sa mai stiu daca exista posibilitatea de a ingradi acest spatiu pentru a stopa parcarea masinilor, fara a bloca insa accesul persoanelor la el.

Rog sa raspunda doar cei care stiu exact ce trebuie facut, fara alte comentarii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 13:51, 28 Mai 2014
Pai raspunsul cel mai corect este sa mergeti la Primaria Iasi, eventual va inscrieti intr-o audienta si o sa aflati absolut tot ce va intereseaza.
Succes!
Acesta nu este un raspuns de specialist
Pai cine-a spus ca aici pot sa de-a raspunsuri doar pecialistii Don' Q?
Raspunsurile de la specialisti sunt pe bani. Mergi la un birou specializat, deh, depinde de pretentii, pui intrebarea, iti spune un pret, faci monetarul, primesti raspunsul!

In cazul de fata, unde sa-l trimiti pe om decat la sursa? Poate ca omul nu stie nici atata lucru (deh, este moldovean de-al meu, ce sa zic - poate ca prin alte regiuni ale tarii sunt unii mai isteti, dar noi ne urnim mai greu, asta e...).
As fi incantat sa aud ce parere are mister costy 100 - daca l-am trimis unde trebuie.
Concesionarea o poate face numai proprietarul terenului ! Asa ca tot de la Primarie trebuie sa incepeti demersul. Dar, sunteti sigur ca este nevoie ?

In Bucuresti exista o Hotarare a Consiliului general al PMB prin care asociatiile de proprietari sunt obligate sa intretina spatiul verde aferent blocului.

Eu am un apartament la parter, si imediat dupa ce l-am cumparat m-am adresat Primariei de sector cerandu-i sa imprejmuiasca spatiul verde. A venit o echipa de la Primaria de sector si a montat stalpisori si gard, iar apoi am cumparat gazon, trandafiri, pomi iar acum spatiul verde arata impecabil, am si masina de tuns iarba :)

Nu am cerut permisiunea nimanui si nici nu vad de ce as face-o pentru ca delimitarea nu am facut-o eu, ci Primaria. In rest, eu ingrijesc pur si simplu spatiul verde, deci nu vad cine ar avea vreo obiectie. Iar daca are, oricine este binevenit si liber sa participe la ingrijirea spatiului verde. In schimb, cine provoaca distrugeri, plateste, e simplu !

Ca parere personala insa, nu cred ca veti primi concesiunea, pentru ca nu cred ca exista cadrul legal. Cel mult, s-ar putea aplica regula din Bucuresti, prin care asociatiile sunt obligate sa intretina spatiul verde. Si pentru ca, va asigur, nimeni nu se va inghesui la munca si cheltuiala, daca va face placere, o sa va ingrijiti singur de iarba, pomi, flori ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu 2 ani, mama a cumpărat o garsoniera la parterul unui ... petreperca petreperca In urma cu 2 ani, mama a cumpărat o garsoniera la parterul unui bloc. În dreptul garsonierei, lângă usa de la întrare se afla și o grădiniță de flori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. mulți ... nelvex nelvex Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. Mulți ani am avut in fata apartamentului o mica grădinița cu flori. Cam toate apartamentele de la ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului beeni beeni Buna ziua! De cativa ani, la parterul blocului unde locuiesc, s-a mutat (doar pe perioada de vara vin in jur de 2 luni) o familie de cetateni germani. Dansii ... (vezi toată discuția)