avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ma cauta colectorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ma cauta colectorii

Buna ziua,

Am facut un contract la o firma ce furnizeaza servicii de internet. La un timp m-au pus sa resemnez contractul ca si-au schimbat denumirea firmei. Am semnat acel contract, insa, desi le-am spus ca vreau pe perioada nedeterminata ca nu stiu cat voi mai locui in acel cartier unde furnizau internet, mi-au facut pe un an. Vina mea ca nu am fost atenta, am semnat. M-am mutat in mai putin de un an si i-am rugat sa reziliem contractul caci, eu m-am mutat. Desi ei nu furnizau internet in zona unde ma mutasem, ei m-au obligat sa platesc diferenta pana se facea un an, pe niste servicii de care nu mai beneficiam.
Sincer, mi se pare o prostie sa ma oblige sa platesc un nimic, pentru ca ei nu vin dupa mine, ca sa beneficiez in continuare de serviciile lor, dar de obligat ma obliga sa platesc.
La un anumit timp m-am trezit ca ma streseaza zilnic cu cateva telefoane pe zi, o anumita firma de colectare. Imi tot spun sa incerc sa vorbesc cu furnizorii de internet sa rezolvam prin cale amiabila inconvenientul, ceea ce am si facut. Am resunat la aceasta firma, le spun despre ce este vorba, imi spun ca voi fi sunata de cei de la departamentul financiar, insa nu ma suna. Am sunat zi de zi la ei, ca sa am ce sa le spun colectorilor, insa ma lasa cu ochii in soare.
Nu mi se pare corect sa platesc ceva ce nu folosesc.
Cum pot proceda sa fiu lasata in pace de ei?
In primul rand ca eu nu am de unde sa platesc, desi suma pare mica, 200 lei, eu nu am de unde sa ii dau.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xRaven , utilizator 09:19, 9 Iunie 2014
Buna ziua,

Din pacate daca ati semnat pe un an, datorati plata pe un an, chiar daca nu mai beneficiati de servicii. Stiu ca sunt stresanti recuperatorii, dar nu prea aveti ce face decat fie sa platiti, fie sa ii ignorati.

Succes,
Nu e corect.

Si eu am avut aceeasi problema. E ilegal sa ti se ceara un asemenea lucru. Rezilierea contractului reprezinte renuntarea la serviciile respective, renuntare ce poate avea loc oricand fara nici un fel de "taxe de reziliere" sau achitari in avans.

Singurul lucru care trebuie facut e daca ai avut plati restante pana in data rezilierii trebuie achitate, la fel si pentru luna in care ai facut rezilierea trebuie sa achiti, iar incepand de luna urmatoare nu mai ai nici o obligatie fata de provider-ul de net.

Daca firma respectiva nu percuteaza lucrurile acestea, poti foarte frumos sa faci o sesizare catre OPC, iar daca nu se rezolva ii dai in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile mele ca si client al unei firme de telefonie mobila? Giurge Giurge Buna ziua , Am o problema cu firma de telefonie mobila, am 4 contracte din care 3 au expirat abonamentele le am toate de vre-o 6 ani si m-am decis sa renunt ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi servicii internet. overbog overbog Buna, Acum 1-2 ani, am facut un contract cu o firma de servicii internet, ideea e ca am sunat un reprezentan(subcontractor) de la firma respectiva, mi-a ... (vezi toată discuția)
Renuntare unilaterala la contract societate de cablu Berninger Berninger Buna ziua! Stiu ca exista deja intrebari similare pe forum, insa din cate am vazut pana acum, este de obicei vorba de rezilieri ale contractelor incheiate ... (vezi toată discuția)